MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin–Antalya yolu 2017’de tamamlanacak 19.05.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ziyaretinde konuşan Karayolları 5.Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit, Mersin–Antalya arası yolda yılsonuna kadar 10 tünel çalışmasının bitirilip 6’sının trafiğe açılacağını söyledi. Yol yapım çalışmalarının büyük bölümünün sona ermiş olup 35 kilometrelik bölümünün yapımının devam ettiğini kaydeden Akyiğit, çalışmanın tamamının ise 2017’de sona ereceğini söyledi.


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Üyesi Enis Gürbüz Hekimoğlu ile Genel Sekreter Abdulkadir Dölek, göreve yeni atanan Karayolları 5.Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit’i ziyaret etti. Ziyarette kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akyiğit, özellikle Mersin–Antalya arası karayolu çalışmalarını anlattı. Yapılan çalışmalarla bölgedeki trafiğin ciddi ölçüde rahatladığını kaydeden Akyiğit, 2017 sonunda çok daha büyük bir rahatlama yaşanacağına dikkat çekti. Silifke-Mersin arası yolda da yaz aylarında ciddi ölçüde tıkanmalar yaşandığına değinen Akyiğit, Çeşmeli-Taşucu otoyolu proje çalışmalarının başladığını, bu bölge ile yaylalarda da yol iyileştirme çalışmalarına yönelik projeler yapılacağını söyledi.

Silifke yolunun yalnızca yaz aylarında kullanılmasına karşın Mersin-Tarsus yolunun üretim ve lojistik hizmetlere konu olması nedeniyle 12 ay yoğun olduğu hatırlatılarak, Başkan Aşut ve Yönetim Kurulu Üyesi Hekimoğlu’nun Mersin–Tarsus yolundaki çalışmaları sorması üzerine ise Akyiğit şunları söyledi: “Bundan sonraki önceliğimiz Mersin–Tarsus Karayolu’ndaki düzenleme. Daha da önemli olan Mersin Serbest Bölge ile Ahmet Taner Kışlalı Köprüsü arasındaki Hal ve Liman kavşağı arasındaki yolu yeniden Bölge Müdürlüğümüzün karayolu ağına dahil ettik. Bu kısımda yaşanan trafik sorununu çözmek amacıyla çalışmalara hemen başlayacağız.”

Bakanlıkça projelendirilen Mersin–Adana arasındaki D-400 karayolunun proje çalışmalarının seyrinde devam ettiğine de değinen Akyiğit, karayollarında başlayan projelerin, uzun sürse de mutlaka tamamlanacağını bildirdi. Görüşme sonrasında MTSO Başkanı Aşut, Bölge Müdürlüğünün çalışmalarına Oda olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER