MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Meriç, Mersin’de geçirdiği 30 yılı, resimlerle anlattı 01.04.2016 tarihinde yayınlandı

Ressam Mehmet Ali Meriç, Mersin’de geçirdiği 30 yılını 3 ayrı sergi ile anlattı. Mersin’de 30 yıl boyunca yaptığı eserleri sergileyen Meriç, ilk sergisini geçtiğimiz haftalarda Deniz Müzesi’nde açtı. İkinci kez Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergide eserlerini sanatseverlerle buluşturan sanatçı, sergi serisinin sonuncusunu 6 -14 Nisan tarihleri arasında İçel Sanat Kulübü’nde açacak. Meriç, eserlerinden elde ettiği gelirin yüzde 25’ini ise öğrenciler ve yardım kuruluşlarına bağışlıyor.


Meriç, Mersin’de geçirdiği 30 yılı, resimlerle anlattı

MTSO Sanat Galerisi’nde gerçekleşen açılışa; MTSO Meclis Üyesi Sadık Çağatay Güneş, MTSO Genel Sekreteri A. Kadir Dölek, MTSO Başkan Danışmanı Orhan Çapan, Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Toplamda 49 eserin yer aldığı sergi, 6 heykel ve 2 seramikten oluştu. Sergide suluboya, yağlıboya ve karışık tekniklerle ağırlıklı olarak deniz ve tekne temasını işleyen sanatçı, seramik form ve heykelciklerden yaptığı eserlerini sergiledi.

Sanatçı 30’uncu yılına özel düzenlediği etkinlikler kapsamında ilk sergisini Mersin Deniz Müzesi’nde açtı. Bu sergisinin gelirinin yüzde 25’ini,  İçel Soroptimist Kulübü’nün üniversite öğrencilerine verdiği burs fonuna ayıran Meriç, MTSO’da düzenlediği 2’nci serginin gelirinin yüzde 25’ini ise Mersin Tabip Odası’nın öğrenci burs fonuna aktaracak. Son sergisini İçel Sanat Kulubü’nde açacak olan Meriç, bu sergininde gelirinin yüzde 25’ini ise Mersin Alzheimer Derneği’ne ayırmayı planlıyor.

 

Açılışta konuşan Ressam M. Ali Meriç, 30 yıl önce ticari ilişkiler nedeniyle Mersin’e geldiğini ve burada yaşamaya karar verdiğini söyledi. Mersin’e gelmekten çok memnun olduğunu dile getiren Meriç, Mersin gibi illerde bir şey üretildiğinde büyük illere nazaran hemen karşılığının alındığını belirtti. Yaşadığı ortamdaki gözlemlerini resim aracılığıyla yansıttığını aktaran Meriç, “Ben malzeme deneyicisiyim. Her türlü malzemeyi kullanarak eser yapıyorum” dedi. Eserlerinde herhangi bir mesaj vermediğinin altını çizen Meriç, Türkiye’de sanat üreticilerine sahip çıkan, ‘sanatçı sponsorluğu’nun olmadığına dikkat çekti. Öte yandan sanatseverlerin ve devletin sanatçılara destek vermediğine de değinen M. Ali Meriç, Türkiye’de çok yetenekli gençlerin olduğuna, sanatseverlerin ve devletin bu gençleri desteklemesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

Sergi açılışında, ressam M. Ali Meriç’in kızı Zeynep Meriç keman çalarak, Zeynep Yamaner ise viyolonsel çalarak, sanatseverlere keyifli dakikalar yaşattı. Sergi, 14 Nisan tarihine kadar hafta içi 08.30 – 18.00, Cumartesi günü ise 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER