MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Meksika Büyükelçisi Coqui, MTSO’yu ziyaret etti 16.10.2014 tarihinde yayınlandı

Meksika Ankara Büyükelçisi Martha Barcena Coqui, Meksika Fahri Konsolosu Selahattin Memiş ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçiyi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Sağlam ve Fatih Kısa karşıladı.


Ziyarette konuşan Meksika Ankara Büyükelçisi Martha Barcena Coqui, “Mersin’de olmaktan çok mutluyum çünkü burası bana doğduğum yeri hatırlatıyor. Bizim bölgemiz de sizin gibi portakal üretiminde birinci sıralarda yer alıyor. Mersin, Türkiye ile Meksika arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı koyacak çok önemli bir merkez. Sizlerle ortak işbirlikleri ile yatırım ve ticaretimizi artırmak istiyorum. Karşılıklı heyetleri ülkelerimizde ağırlayarak kültürel bağlarımızı daha da güçlendireceğimizi düşünüyorum. Aynı zamanda Üniversitelerle yakından çalışmak, seminerler düzenlemek istiyoruz. Meksika’ya Türk ve Türkiye'ye de Meksikalı öğrencilerin gelmesini sağlayarak kültürlerini tanımalarına yardımcı olabiliriz. Konum olarak çok uzağız ancak değerlerimiz açısından çok yakınız. Ticareti, öğrenci değişim programlarını, festivalleri ve diğer sanatsal aktiviteleri programlayarak, kaynaşmak için bir plan yapmak ve Meksika’da Türk heyetini misafir etmek istiyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Sağlam, “Mersin, Marmara’dan sonra gelen önemli bir ticaret merkezidir. Limanımız oldukça köklü ve dünyanın birçok yerine bağlantımız var. Serbest Bölgemiz birçok yere ithalat ve ihracat yapıyor. Yine tarımda da son derece güçlüyüz. 2013 yılında Meksika’ya ihracatımız 57 bin dolar, ithalatımız ise 20 milyon dolar. Bu rakamlar çok düşük. Sizlerle karşılıklı işbirliği yaparak karşılıklı ticaretimizi artırabiliriz. Meksikalı işadamlarını burada ağırlayıp ticari işbirliklerini karşılıklı görüşmek isteriz” diye konuştu.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER