MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Lojistik ve Taşıma Hukuku’ndaki son gelişmeler anlatıldı 16.03.2018 tarihinde yayınlandı

Lojistik kenti Mersin’de sektör temsilcilerine lojistik ve taşıma hukukundaki son gelişmeler anlatıldı. Toplantıda taşıyıcının sorumluluğundan, yenilenen Karayolları Yönetmeliğine, emtia nakliyat sigortalarından, sektörde arabuluculuk uygulamalarına kadar birçok konu ele alındı. 


Lojistik ve Taşıma Hukuku’ndaki son gelişmeler anlatıldı

İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğinde ‘Lojistik ve Taşıma Hukukunda Son Gelişmeler’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 
Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Oda olarak tüm sektörlerde yetki alanları çerçevesinde sektörleri geliştirecek eko-sistemi kurmaya çalıştıklarını anlattı. Ancak bu sektörel eko-sistemlerin fiziki altyapı ile sınırlı olmadığına dikkat çeken Aşut, “İşte bu noktada, şirketlerimizin çoğu zaman ihmal ettiği, ikincil bir konu olarak gördüğü hukuki zeminler, yasal gelişmelerin takip edilmemesi, şirketleri ciddi anlamda zora sokmaktadır” dedi. Bu bağlamda MTSO olarak sık sık hukuki gelişmelerle ilgili tüm sektörleri bilgilendirmek ve bilgileri güncellemek adına seminerler düzenlediklerini vurgulayan Aşut, sözlerini, “Teknik detayları işin uzmanlarına bırakarak, seminerin lojistik sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. Katkı sunan tüm katılımcılara, siz değerli lojistik dünyasına saygılarımı sunuyorum” diye tamamladı.

Maya: “Zor rekabet koşullarında hukuki gelişmeleri takipte zorlanıyoruz”
MTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Lojistik Sektör Temsilcisi Ufuk Maya ise açılışta yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 
“Lojistik sektörü olarak, ya da lojistik ve taşıma firmaları olarak sürekli araçlarımıza, teknik ekipmanlarımıza, depolama alanlarımıza, müşterilerimize ve pazarlarımıza odaklanıyoruz. Sert rekabet ortamında ne yazık ki buna mecbur kalıyor, enerjimizi bu konulara harcarken, işimizin önemli kısmı olan hukuki gelişmeleri takip edemiyoruz.
Hukuk demek, sorumluluklarımızı bilmek demektir. Sayın Başkanımızın dediği gibi, hukuk alanını boş bırakınca, ‘cephede kazandığımızı masa başında kaybediyoruz’ gerçekten. Bu anlamda MTSO olarak sık sık hukuki gelişmelerle ilgili tüm sektörlerimizi bilgilendirmek ve bilgileri güncellemek adına seminerler düzenliyoruz. Bu seminerlere daha spesifik konularla devam edeceğiz. Bu anlamda sektörümüzü yalnız bırakmayacağız.”
İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı ise konuşmasında komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sık sık seminerler toplantılar düzenleyerek üyelerini bilgilendirdiklerini kaydeden Ankaralı tüm bu seminerlere İstanbul Barosu’nun resmi internet sitesinden ulaşabileceklerini, canlı videoları takip edebileceklerini söyledi. 
Toplantıda Yrd. Doç. Dr. Turkay Özdemir Taşıyıcının sorumluluğunun başlangıç ve bitiş uygulamalarından kaynaklanan sorunlar hakkında bilgi verdi. Bu sorumlulukların taşıma modlarına göre değiştiğine dikkat çeken Özdemir, “Kara ve demiryolu taşımalarında sorumluluk teslimden teslime olarak kabul edilmesine rağmen deniz ve havayolu taşımalarında sorumluluk yükleme ve boşaltma süreçlerini de kapsıyor” diye konuştu. 
Av. Sedat Tatar 8 Ocak 2018’de yayımlanan Karayolları Taşıma Yönetmeliği hakkında bilgi verdi. Yeni ve eski yönetmeliği karşılaştıran Tatar, güncel kavramları ve yenilenen maddeleri anlattı. 
Av. Cem Congar ise emtia nakliyat sigortalarına değinerek, sorumluluk sigortası ve emtia nakliyat sigortası arasındaki farkları paylaştı. 
Toplantının sonunda Av. Arb Dilek Yumurtaş ise lojistik sektöründeki arabuluculuk uygulamalarını anlattı. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER