MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

“Lojistik 4.0 odak nokta olmalı” 06.06.2017 tarihinde yayınlandı

ASCAME Lojistik ve Transport Komisyonu Başkanı ve MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 15’inci Akdeniz Lojistik ve Taşımacılık Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmasında forumun odak noktasının Lojistik 4.0 olması gerektiğini belirterek, “İnovasyona ve yeni şeylere ihtiyacımız var” dedi.


“Lojistik 4.0 odak nokta olmalı”

SIL 2017 Uluslararası Lojistik ve Malzeme Elleçleme Fuarı 6 Haziran 2017’de 19’uncu kez kapılarını açtı. İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen fuar 8 Haziran Perşembe günü sona erecek. Dünyadaki elleçleme ve lojistik sektör temsilcilerini buluşturan ve sektörün en büyük fuarları arasında gösterilen SIL 2017; 15’inci Akdeniz Lojistik ve Taşımacılık Forumu, 10’uncu Akdeniz Limanları Zirvesi gibi önemli etkinliklere de evsahipliği yapıyor. 
Uluslararası alanda sektörünün önde gelen konuşmacılarının katıldığı 15’inci Akdeniz Lojistik ve Taşımacılık Forumu’nun açılış konuşmasını Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) Lojistik ve Transport Komisyonu ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut gerçekleştirdi. Forumun açılış konuşmacıları arasında Mısır Ulaştırma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Admiral El Deib, Akdeniz İçin Birlik Genel Sekreter Yardımcısı Ihab Fahmy, Barcelona Ticaret Odası Uluslararası İlişkiler Direktörü Pau Relat ile Meda-Logistics & Transport Forum Koordinatörü Anwar Zibaoui de yer aldı.
Sektörün yıllık değerlendirmesinin yapıldığı bu etkinlik, Akdeniz lojistiği ve taşımacılık sektöründeki yeniliklerin görüşülmesi, geliştirilecek yeni politikaların tartışılması için bir platform niteliği taşıyor. Toplantının açılış konuşmasını yapan Aşut, ne zaman Akdeniz’den bahsedilse tarihsel zenginliğinin ön plana çıkarıldığını hatırlatarak, “Bugünün konusu ise bu zenginliği yeni boyutlara nasıl dönüştüreceğimiz ve geleceğe nasıl taşıyacağımızdır” dedi. Son 20 yıldır küresel değişimlerden, değişen haritalar ve pazarlardan bahsedildiğine değinen Aşut, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ne yazık ki, 2008 küresel finans krizinin ardından birçok kavramın modası geçti, sloganlar işe yaramaz oldu. Dünya hala bu krizin sonucu olan sosyal, siyasal ve ekonomik sorunları aşamadı. Birkaç yıl önce, yine bu salonda yaptığım bir konuşmada; basit sloganların, basit çözümlerin bölgesel ve küresel sorunları çözmeye yetmediğini söylemiştim. Yine o konuşmamda, dünyanın yeni bir bilgiye, ekonominin yeni bir yaklaşıma ve mantaliteye ihtiyacı olduğunu ifade etmiştim. Sanırım birileri beni duydu ve Endüstri 4.0’ı yarattı.”

“Sanayi 4.0 sadece sanayi ile ilgili bir kavram değil”
Konuşmasında Sanayi 4.0’ın yalnızca sanayiyi ilgilendiren bir kavram olmadığına dikkat çeken Aşut, tam aksine, üretimle, hizmetlerle, turizmle ve hatta eğitimle ilgili bir konu olduğunu söyledi. Bu bağlamda Forum’un odak noktasının Lojistik 4.0 olması gerektiğini vurgulayan Aşut, lojistikte yeniliğin konuşulduğu bir Forum’da mutlaka Lojistik 4.0’ın Endüstri 4.0 ışığında konuşulması gerektiğine değinerek, “Ben bu Forum’un Endüstri 4.0 temelinde, ihtiyacımız olan yeni bilgiyi, yeni mantaliteyi yaratacağına inanıyorum.  İnovasyona ve yeni şeylere ihtiyacımız var” dedi.

“İnsan kaynağı da değişiyor”
Sadece teknoloji değil, insan kaynağının da hızla değiştiğine dikkat çeken Şerafettin Aşut, yeni bir girişimci profilinin doğduğunu anlattı. “Yeni çağın girişimcilerinin belki büyük sermayeleri yok ama Sanayi 4.0’ı anlayan bir vizyonları ve bilgileri var” diyen Aşut sözlerini şöyle tamamladı:
“Bundan dolayı Start -Up’ları ve KOBİ’leri ekonomiye bir dinamizm vermek için desteklemeliyiz. Bence Forum’daki herkesin Akdeniz’in hak ettiği payı almasını sağlayacak bu yeni yaklaşımları araması gerekir. Ben tüm Akdeniz ailesine refah, zenginlik ve barış diliyorum.”



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER