MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

LİTVANYA İLE TİCARETTE HEDEFLER BÜYÜDÜ 01.10.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret eden Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Audrius Brüzga Türkiye ile Litvanya arasındaki yaklaşık 500 milyon dolar olan ticaret hacminin 1 milyar dolarlar seviyesine ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. Bu ticari hedeflere ulaşımda Mersin’in önemli bir rol üstleneceğine inandığını kaydeden Brüzga, özellikle turizm ve lojistik sektörlerinde Litvanya ile Mersin arasında önemli işbirlikleri kurulabileceğine dikkat çekti.


LİTVANYA İLE TİCARETTE HEDEFLER BÜYÜDÜ

Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Audrius Brüzga, Litvanya Fahri Konsolosu Armağan Öner ile birlikte gerçekleştirdiği MTSO ziyaretinde MTSO Başkan Vekili Kasım Tanrıöver ve Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya ile bir araya geldi. Brüzga, ziyarette Mersin’i özellikle lojistik ve turizm potansiyeli açısından önemsediklerini dile getirdi. Mersin üzerinden çok geniş bir coğrafyaya ulaşımın mümkün olabileceğini kaydeden Brüzga, kentteki fahri konsolosluk aracılığıyla iletişimi artırıp özellikle ikili iş görüşmeleri düzenleyerek karşılıklı ticaretin artırılabileceğini söyledi.

Tanrıöver’den Litvanyalı yatırımcılara davet
Görüşmede iki ülke arası ticari ilişkilere değinen MTSO Başkan Vekili Kasım Tanrıöver, Türkiye’nin Litvanya’ya 2014’te yaklaşık 351 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, bunun karşılığında ithalat rakamının ise 217 milyon dolar seviyesinde olduğunu bildirdi. 
Yalnızca ithalat ihracat değil, yatırım anlamında da kentin önemli değerler taşıdığını vurgulayan Tanrıöver, Avrupalı yatırımcıların Mersin’e yatırım yapması halinde önemli pazarlara yakınlaşmaları ve güçlü bir lojistik altyapıya sahip olmaları yanında bir kentte yaşam için aradıkları sosyal ve kültürel olanakları da bulabileceklerini söyledi. 
Öte yandan kentin yalnızca turizm ve lojistikte değil tarımda da oldukça güçlü olduğuna değinen Tanrıöver, Türkiye’nin 2’nci büyük sebze üretimi yanında en büyük narenciye üretim merkezinin de Mersin olduğunu anlattı. 
Yatırım yapılabilecek bir diğer konunun enerji olduğuna değinen Tanrıöver, özellikle yılın yaklaşık 300 gününü güneş alan kente güneş enerjisi yatırımı yapılabileceğini söyledi. “Türkiye ve özelinde Mersin bu anlamda büyük ve önemli bir Pazar çünkü devlet üretilen enerjiye alım garantisi veriyor” diyen Tanrıöver, Litvanyalı yatırımcıları Mersin’e yatırım yapmaya davet etti.

Maya: “Limanın elleçleme kapasitesi her geçen gün artıyor”
Mersin’in lojistik imkanları hakkında bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya ise 5 yıl önce yaklaşık 500 bin TEU olan liman elleçleme kapasitesinin bugün 1 milyon 300 bin TEU’ya ulaştığını açıkladı. Mersin’den dünyanın hemen her noktasına tüm armatörlerin düzenli hatları bulunduğunu açıklayan Maya, Amerika’dan Uzakdoğu’ya, tüm Kuzey Afrika’dan Ortadoğu’ya, Avrupa’ya kadar ulaşım bulunduğunu bildirdi. 
Görüşmede büyükelçi Brüzga’ya Fahri Konsolos Armağan Öner de Mersin’in yatırım olanakları ve ticari üstünlükleri hakkında bilgi verdi. 
Ziyaret karşılıklı hediyelerin verilmesi ile son buldu.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER