MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kuru soğan ihracatına ön izin çıktı 11.05.2020 tarihinde yayınlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama ile yurt genelinde soğan hasadının başlaması nedeniyle oluşacak arz fazlalığı göz önünde bulundurularak sınırlı miktarda soğan ihracatına ön izin verileceği bildirildi. 


Kuru soğan ihracatına ön izin çıktı

Patates ve kuru soğan ihracatı 07.01.2020 tarih ve 31001 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan "İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile ön izne bağlanmıştı. Türkiye’de soğan hasadının başlaması nedeniyle oluşacak arz fazlasının bir kısmının ihracat ile değerlendirilmesi amacıyla Bakanlık Makamının Olur'una istinaden yeniden sınırlı bir miktar soğan için ihracata ön izin verilmesi kararlaştırıldı. 
Bu doğrultuda; 
- Daha önce ihracat yapmış gerçek veya tüzel kişiler öncelikli olmak üzere başvuruların alınması, 
- İhracat ön izin belgesinin, ihraç edilecek her bir parti için 20 gün ve firma başına 250 tona kadar sınırlı olacağı konusunda başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi, 
- İl Müdürlüğüne yapılan ihracat ön izni başvurularının, varsa 2017 yılından itibaren soğan ihracatı yaptığını gösteren belgeyle birlikte alınarak değerlendirilmek üzere Genel Müdürlüğe bildirilmesi gerekmektedir. Genel Müdürlüğün onayına istinaden İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek İhracat Ön İzin Belgesinin, belgede belirtilen çıkış gümrüğüne ve Bitki Sağlık Sertifikası düzenleyecek olan Zirai Karantina Müdürlüğü’ne bildirilmesi gerekecektir. 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER