MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

KTTO, Mersin ile ticari işbirliğini arttırmak istiyor  19.10.2018 tarihinde yayınlandı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz başkanlığındaki KTTO Heyeti, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Ziyarette, Kıbrıs ile Mersin arasındaki ticari işbirliğinin arttırılması gerektiğine dikkat çeken Deniz, “Bizim için ticaretin şah damarı Mersin Limanı’dır” dedi.


KTTO, Mersin ile ticari işbirliğini arttırmak istiyor 

Temaslarda bulunmak üzere Silifke ve Mersin’e gelen Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz başkanlığındaki heyet, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Çalıştay sonrası MTSO’yu ziyaret etti. Kıbrıs Heyeti, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis ve Komite Üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında KTTO Heyeti ile MTSO Üyeleri arasında ikili görüşmeler de gerçekleştirildi.

Deniz: “Üyelerinizi Kıbrıs’a yatırım yapmak için cesaretlendirin”
Ziyarette konuşan KTTO Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz, tarihte ilk kez bu kadar kalabalık bir heyetin Türkiye’ye geldiğini belirtti. Gerçekleşen çalıştayın ve yapılan ziyaretlerin çok anlamlı olduğunu ve kendilerine moral verdiğini söyleyen Deniz, karşılaştıkları ilgiden de memnun kaldıklarını dile getirdi. 
Kıbrıs ve Türkiye diye bir ayrımın olmadığını ve kendilerinin de Türk olduğunu belirten Deniz, iş birlikteliklerini geliştirmek, artırmak ve yeni iş birliklerine öncü olmak istediklerini vurguladı. İki ülke arasındaki ticaretin görünen ve görünmeyen tüm engellerini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini aktaran Deniz, bunun için ilk olarak Nisan ayında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettiklerini, buna karşılık Rıfat Bey’in de bir Çalışma Grubu oluşturulması önerisinde bulunduğunu, kurulan çalışma grubunun başkanlığını da Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu’nun yaptığına değindi. 
KKTC’nin yatırım olanaklarından da bahseden Deniz, Kıbrıs’a katma değeri yüksek, kaliteli yatırımlar beklediklerini vurguladı. Bu yatırımların gerçekleşmesi için MTSO gibi Odaların yardımına ihtiyaç duyduklarını belirten Deniz, “Kazanmak için çeşitli ortaklıkların kurulduğu dünyada, biz neden ilişki, ortaklık kurmuyoruz? Üyelerinize tavsiyelerde bulunun ve onları Kıbrıs’a yatırım yapmak için cesaretlendirin” diye konuştu.  
Öte yandan ürünlerinin sürekli olarak Mersin Limanı’ndan geri döndüğü yönündeki şikayetlerin ardından Limanda bir toplantı yaptıklarını, bu toplantıdan da oldukça memnun olduklarını ifade eden Deniz, Mersin Limanı’nın Kıbrıs için hayati öneme sahip olduğunu ve ürünlerinin en büyük çıkış noktası olduğunu belirtti. Deniz, bu noktada ortaklıkların geliştirilmesi gerektiğini ve destek beklediklerini de sözlerine ekledi. 

Kızıltan: “Güçler birleşirse daha da güçleniriz” 
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Kıbrıs ile ilişkilerin gelişmesinde iki önemli noktanın olduğunu söyledi. Bunlarından ilkinin, ticarette malların serbest dolaşımı için ortak çalışma yapılması olduğunu, ikinci konun ise ortak yatırımlar olduğunu belirten Kızıltan, iki Oda arasında bu konuları görüşmek üzere ilişkiler kurulması ve bir yol haritası hazırlanması gerektiğini vurguladı. “Güçler birleşirse daha da güçleniriz” diyen Kızıltan, iş birliklerinin artması için çalışmalar yapacaklarını ve bu konun takipçisi olacaklarını söyledi. 

İzol: “Bizim en yakın iş yapacağımız ülke KKTC’dir”
MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise, Kıbrıs ile her zaman iş birlikleri yapma niyetinde olduklarını ve Mersin’de KKTC’ye yoğun bir ilginin olduğunu söyledi. Mersin’de üretilen ürünlerle KKTC’de üretilen ürünler arasında bir fark görmediklerini vurgulayan İzol, “Sorunların ortadan kalkması ve ortak işler yapmamız gerekiyor. İki ülkenin beraber yapamayacağı iş yoktur. Bizim en yakın iş yapacağımız ülke KKTC’dir” dedi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER