MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan, “Tezol firmasına tez zamanda yeni yatırımlar yapmak yaraşır” 14.08.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine girip Mersin’de yatırımı bulunan firma ziyaretlerini listeye 401. sıradan giren Europap Tezol Kağıt San ve Tic. A.Ş ile sürdürdü. Üretim Müdürü Mustafa Sağıroğlu, İnsan Kaynakları Müdürü İbrahim Sani Gür ve Bakım Onarım Müdürü Şener Özkan ile bir araya gelen Kızıltan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


Kızıltan, “Tezol firmasına tez zamanda yeni yatırımlar yapmak yaraşır”

İyi bir yıl geçirdiklerini ve yeni yatırımlarının devam ettiğini bildiren Sağıroğlu, yeni bir makine yatırımı ile kapasitelerini artırmayı planladıklarını söyledi. Yılsonuna kadar yatırım durumlarının kesinlik kazanacağını kaydeden Sağıroğlu, “Bina ve makine yerleşimlerimiz, planlarımız hazır. Yatırım tamamlandığında en az 40-50 yeni istihdam sağlamış olacağız” dedi. Üretimlerinin yüzde 50’sinden fazlasını ihraç ettiklerine değinen Sağıroğlu, en büyük pazarlarının Kuzey Amerika ve İngiltere olduğunu açıkladı. 
Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan ise firmayı çalışmalarından dolayı tebrik edip, Türkiye ve Mersin’in gururu olduklarını söyledi. Bu başarıda Mersin fabrikasının taşıdığı öneme dikkat çekerek Mersin’e daha çok yatırım çekmek istediklerini belirten Kızıltan, ardından bölgenin yatırımcı için cazip olanakları ile devam eden yatırımların son durumları hakkında bilgi verdi. Kızıltan, “Tezol firmasına tez zamanda yeni yatırımlar yapmak yaraşır, sizin de yeni yatırımlarınızı bekliyoruz” diye konuştu. Yatırım sürecinde olası bir aksaklık durumunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Kızıltan, mutlaka Oda ile temasa geçilmesini istedi. Pandemi sürecinin etkilerine de değinen Kızıltan, bu süreçte sanayi ve tarımsal üretimin durmamasını önemsediklerini ve Oda olarak özellikle bu konuda çalışma yürüttüklerini anlattı.
Ziyaret firma yetkililerine verilen plaket ile sona erdi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER