MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: “Staj Programı Platformu oluşturulabilir” 15.06.2022 tarihinde yayınlandı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, gençler daha verimli staj olanağına kavuşurken iş dünyasının da öğrenciler mezun olduğunda deneyimli iş gücüne kolay ulaşabilmesi adına Mersin genelinde ‘Staj Programı Platformu’ oluşturulması önerisinde bulundu. 


Kızıltan: “Staj Programı Platformu oluşturulabilir”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ile birlikte Tarsus Üniversitesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğine katıldı. Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın evsahipliğinde düzenlenen etkinlikte gençlerle deneyimlerini paylaşan başkanlar, ardından iş dünyasının beklentileri hakkında bilgi verip üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. 

Kızıltan: “Kendinize hedefler koyun”
Öğrencilere eğitim süreçlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri, boşa zaman geçirmeleri tavsiyesinde bulunan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, İngilizceyi çok iyi öğrenmeleri ve değişen dünyanın ihtiyaçlarını yakından takip etmelerini söyledi. Araştırmacı olmaları, mühendislerin hesaplamayı çok iyi bilmesi gerektiğini kaydeden Kızıltan, “İş ararken önceliğiniz para olmamalı. Kendinize hedef koyun. 5 yıl bu mesleği en iyi şekilde geliştirip sektörümde üst düzey elemanlardan biri haline geleceğim deyin. Kariyeriniz geliştikçe para arkasından mutlaka gelecektir. En kötü mesleği bile en iyi şekilde yaparsanız çok para kazanırsınız” dedi. 
Stajın önemine de değinen Kızıltan, özellikle iş dünyasının deneyimli personel talebinin de bu dönemin aktif geçirilmesi halinde çözümlenebileceğine işaret etti. Bunun için kent genelindeki kurum ve kuruluşları ortak bir staj platformu oluşturmaya davet eden Kızıltan bu uygulamanın öğrencilere de işverene de büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. 

Koçak: “Sevdiğiniz işi yapın ve başarı için azami gayret gösterin”
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ise gençlere iş yaşamında başarının sırrını, işini sevmek, yapılan işe saygı göstermek, o işi başarmaya yönelik azami gayret göstermek ve bu gayreti sürekli kılabilmek sözleriyle özetledi. Tarsus’ta yeni bir OSB yatırımı yapıldığını hatırlatan Koçak, “Bu yatırımları sizler için yapıyoruz. Kendinizi buralardaki fabrikalarda çalışacak şekilde hazırlayın” dedi. 

Kaya: “Kendinizle barışık olun”
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya da stajın önemine dikkat çekmesi sonrasında gençlere, “Mutlaka hayal kurun, kendinize hedef koyun ve hedef odaklı çalışın” dedi. Gelir odaklı olmak yerine sevilen, huzur bulacakları mesleklere yönelmeleri gerektiğini belirten Kaya, “Kendinize güvenin, kendinizle barışık olun ve empati kurmayı da unutmayın” dedi.
Etkinlik verilen plaketlerle son buldu. Etkinlik sonrasında üniversiteyi gezen başkanlar, mühendislik, temel kimya laboratuvarlarında öğrencilerle bir araya gelip yürüttükleri projeler hakkında bilgi aldı. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER