MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: “Sizler gibi firmaların varlığı, Mersin’in yatırım olanaklarını belli ediyor” 12.08.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıp yatırımı ve üretim tesisleri Mersin’de bulunan firma ziyaretlerini listeye 70’inci sıradan giren Trakya Cam Sanayi A.Ş ile sürdürdü. Trakya Cam Sanayi Fabrika Müdürü Kaan Ertaş ve Kalite Müdürü Remzi Dere ile görüşen Kızıltan, “Trakya Cam Mersin’in gözbebeklerinden biri. Kent olarak sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah daha başarılı günlerde hep birlikte oluruz” dedi.


Kızıltan: “Sizler gibi firmaların varlığı, Mersin’in yatırım olanaklarını belli ediyor”

Ülkelerin müesseseleri kadar güçlü olacağına dikkat çeken Kızıltan, bu nedenle özel sektörün ülke ekonomisinde büyük önem taşıdığını ve daha çok firmayı ülkenin büyük sanayi kuruluşu arasında görme arzusunda olduklarını söyledi. Mersin’in ve Çukurova’nın geleceğini çok parlak gördüğünü ifade eden Kızıltan, “Sizler gibi büyük firmaların burada kuruluş amacı zaten Mersin’in yatırım olanaklarını belli ediyor” değerlendirmesini yaptı. Yeni yatırımların da gündemde olduğunu kaydeden Kızıltan, “Mersin tüm pazarlara çok yakın. Yarın Ortadoğu’daki olayların durulmasıyla birlikte önemi daha da artacak” diye konuştu. Sanayi kuruluşlarının bugünden Mersin’de konuşlanması gerektiğini dile getiren Kızıltan, önümüzdeki süreçte daha çok yatırımcının kente getirilmesi adına yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Trakya Cam’ın Türkiye’nin yanında İtalya, Bulgaristan, Romanya, Almanya, Rusya ve Hindistan’da fabrikaları bulunduğunu anlatan Ertaş, sektörde üretimde dünyada 7. sırada, Avrupa’da kapasite olarak ilk sırada yer aldıklarını dile getirdi. Çalışmaları ve önümüzdeki süreçte planlanan yatırımları hakkında bilgi veren Ertaş, “İnşallah pandemi sonrası eski daha aktif günlerimize kavuşur ve yeniden birlikte oluruz” dedi.
Ziyaret pandemi sürecinin sektörlere ve ekonomiye etkilerinin değerlendirilip firma yetkililerine plaket takdim edilmesiyle son buldu.
Ziyaret sonrası Kızıltan Ertaş’tan maket üzerinde proses süreçleri ile ilgili bilgi aldı.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER