MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: “Kararı kınıyor ve kabul etmiyoruz” 14.12.2019 tarihinde yayınlandı

ABD Kongresi'nin üst kanadı olan Senato’nun Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasa tasarısını onaylamasını değerlendiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, bu kararın tamamen siyasi olduğunu söyledi. Bu tür siyasi kararların ülkelerin ekonomik ve sosyal ilişkilerini zedelediğine dikkat çeken Kızıltan, “Kararı kınıyor ve kabul etmiyoruz” dedi.


Kızıltan:  “Kararı kınıyor ve kabul etmiyoruz”

Döneme ait belgelerin ortaya konup tarihçilerin konuyu tarafsız şekilde incelemesi sonucu kararların verilmesi gerektiğini kaydeden Kızıltan, parlamentoların tarihi olayların kararlarının verileceği yerler olmadığını vurguladı. Bugüne kadar böyle bir karar konusuna değinilmeyip konunun bugün gündeme getirilmesini ise Kızıltan, “Bu, kararın tamamen konjonktürel ve siyasi olduğunun göstergesidir” değerlendirmesini yaptı. 

Sözde soykırım kararını alanların bile aslında gerçeği, böyle bir durumun söz konusu olmadığını bildiğini dile getiren Kızıltan, tamamen Türkiye’yi yalnız bırakıp isteklerini yaptırabilmek düşüncesiyle şantaj olarak kullanmak adına karar alındığını söyledi. Kızıltan, sözlerini Türkiye’nin hiçbir zaman şantajlara boyun eğmeyeceğini belirterek tamamladı. 
 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER