MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan, İSO 500’de yer alan Aves Enerji’yi ziyaret etti 27.07.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kürek ile birlikte Mersin’de İSO ilk 500 Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Mersin Firmaları ziyaretini listeye 275. sıradan giren Aves Enerji Yağ ve Gıda Sanayi A.Ş ile sürdürdü. Yönetim Kurulu Başkanı Senan İdin ve Muhammet İdin ile bir araya gelen Başkan Kızıltan, firmanın çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Kızıltan, İSO 500’de yer alan Aves Enerji’yi ziyaret etti

65 ülkeye ihracatları bulunduğunu ve 400 kişiye istihdam sağladıklarını anlatan Senan İdin, Türkiye’nin en büyük gıda firmaları arasında yer aldıklarını söyledi. Yeni bir yatırıma hazırlandıklarını ve gelecek yıl daha iyi başarılara imza atacaklarına inandıklarını kaydeden İdin, “Maliyet ve kalite açısından dünya ortalamasının çok üzerindeyiz. İki konu bizim için çok önemli. Bunlardan biri üretim sırasında sıfır atığa ulaşmak, ikincisi ise gurmelerin ihtiyacı olan kaliteli ve hijyenik yağı sağlayabilmek. Yine gıda sektörünün en iyi laboratuvarlarından birisine sahibiz. Hammaddemizi kendimiz üretip katmadeğerli ürün haline getirerek satıyoruz. Bugün ürünlerimiz Japonya’ya kadar ulaşıyor” dedi. 

Gösterdikleri başarı nedeniyle bir Ticaret ve Sanayi Odası başkanının kendilerini ziyaret etmesinden büyük gurur duyduğunu kaydeden İdin, bu sayede oluşan samimiyetle yaşadıkları sorunları da rahatlıkla iletebilme imkanı bulabildiklerini söyledi. Ardından sektör sorunlarına değinen İdin, Konya, Gaziantep, Kahramanmaraş’ta olduğu gibi bir birlikteliğin Mersin’de bulunmadığını anlatıp, hammadde temini sırasında yaşanan zorlukları dile getirdi. 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da firmayı gösterdiği başarılardan dolayı tebrik etmesi sonrasında firmalar sorunlarını aktardığı sürece çözümü adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. “Sizlerden somut sorunlar gelmesi önemli. Eğer bilgi gelmezse biz bildiğimiz kadarını yapabiliriz” diyen Kızıltan, diyalogun artması gerektiğini vurguladı. İyi günde de kötü günlerinde de firmaların yanında olduklarını hatırlatan Kızıltan, “Mersin’e katkınız büyük. Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi. 

Başarı için iyi yetişmiş ikinci kuşağa daha çok kulak verilmesi gerektiğini de vurgulayan Kızıltan, “Maalesef birçok firmamız ikinci kuşağa en iyi eğitimleri aldırıyor ancak sonrasında fikirlerine önem vermiyor. İyi yetişmiş birçok gencimiz Mersin dışında çalışıyor. Bu iyi eğitimli, genç nesilden daha çok yararlanmalısınız” ifadelerini kullandı. 

Ziyaret, gösterdikleri başarı nedeniyle firma yetkililerine takdim edilen plaketle son buldu. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER