MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: "Hayal kurmaktan vazgeçmeyin" 15.11.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, 2019 Mersin Ar-Ge Proje Pazarı Kapanış Toplantısı ve Ödül Töreni'ne katıldı. Törende gençlere hayallerinden vazgeçmemeleri, her zaman düşünmeye ve üretmeye devam etmeleri tavsiyesinde bulunan Kızıltan, "Sizler düşünüp projeler üreteceksiniz, iş dünyası da bu projeleri ticarileştirecek" diye konuştu.


Kızıltan: "Hayal kurmaktan vazgeçmeyin"

Mersin Üniversitesi tarafından Ar-Ge bilincinin yaygınlaştırılması adına bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı Kapanış Toplantısı ve Ödül Töreni düzenlendi. 50 proje başvurusunun alındığı organizasyonda 31 proje ön elemeyi geçerek sunulmaya değer görüldü. Projelerde görev alan 99 kişinin çalışmalarını sergilediği Proje Pazarı'nı ziyaret eden kişi sayısı 800'ü aştı. Biyomedikal, biyoteknoloji, çevre teknolojileri, gıda teknolojileri, tarım teknolojileri, makine teknolojileri, elektrik ve elektronik teknolojileri ana temalarında hazırlanan projelerden oluşan stantları Başkan Kızıltan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ile birlikte ziyaret edip bilgi aldı.

"Ülkeyi ileriye taşıyacak siz gençlersiniz"

Kapanış toplantısında gençlere seslenen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, ülkenin kolay kurulmadığını hatırlatarak, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ülkeyi siz gençlere emanet etti. Bu ülkeyi ayağa kaldırıp ileri götürecek olan da sizlersiniz" dedi. "Projeleri dinlerken gözlerinizde gördüğüm ışıkla gurur duydum" diyen Kızıltan, ülkenin kalkınması için hep birlikte el ele verilmesi gerektiğini vurguladı. Fikrin küçüğü, büyüğü olmayacağını belirten Kızıltan, "Mutlaka fikir üretmeye, projeler geliştirmeye, hayal kurmaya devam edin. Biz de iş dünyası olarak sizlerin ürettiği projelerin ticarileşmesine katkı sunalım. Bilim insanları ticareti bilmez. Proje üretip çalışmalara ışık tutar. İş dünyası da bu projeleri ticarileştiriip ülkeye kazanç sağlar. Hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

Çamsarı: "Gurur duyuyoruz"

Organizasyonun 12'ncisini düzenlemekten duydukları gururu dile getiren Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise şunları söyledi:

"Orijinal fikirler üreitlmesi bizim için çok değerli. Son yıllarda bunun önemini ülke olarak çok iyi anladık. Sadece savunma sanayisinde bile milli üretimde yüzde 70’leri bulduk. Farkındayız ki yerli üretimimiz, yerli fikirlerimizin gündeme yön vermesi ne kadar artarsa dışarıda o kadar güçlü ve söz sahibi oluyoruz. Dik durabiliyoruz. Bunun tek yolu fikir üretmek. Bu konuda üniversiteler, teknoparklar, girişimcilik merkezleri çok önemli. Buralar hedefe ulaştıracak ara yüzler. Proje pazarı da bir arayüz. Fikilerin pratiğe dönüşmesinde, fikirlerin sanayici ile buluşmasında en önemli aktivasyonlarımızdan. Bunu istikrarlı sürdürüyoruz."

 

 

 

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER