MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: “HAYAT devam ediyor” 14.08.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine 39. sıradan giren Hayat Kimya Sanayi A.Ş’nin Mersin Fabrikası’nı ziyaret ederek Fabrika Müdürü Gökhan Kılıç ile görüştü. 


Kızıltan: “HAYAT devam ediyor”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kılıç, Mersin fabrikasında yıllık 70 bin ton kağıt üretim kapasitesine sahip olduklarını belirtip, ikinci bir ana kağıt üretim makinesi yatırımına başladıklarını ve gelecek yıl Mayıs ayında tamamlanmasını planladıkları yatırımın ardından kapasitelerinin iki katına çıkacağını belirtti. Pandemi döneminde temizlik kağıtlarına talebin arttığını ifade eden Kılıç, “Bu dönemde çalışanlarımızın sağlığı ve hijyen konusunda çok ciddi önlemler aldık ve bu üst düzey önlemlerimizi halen sürdürüyoruz” dedi. Pandemi sürecinde grup bünyesine yeni ürünler dahil ettiklerine de değinen Kılıç, hijyen grubu içerisinde cerrahi maske üretimine başladıklarını da belirtip, Goodcare ve Evoni markalarıyla yaptıkları ürünlerin bir bölümünü ihraç edip bir bölümünü iç pazara sattıklarını söyledi. Kağıt grubunda Papia, Familia ve Teno markalarıyla hizmet verdiklerini kaydeden Kılıç, yurtdışı yatırımlar da dahil olmak üzere dünya genelinde yıllık 420 bin ton kağıt ürettiklerini, yeni yatırımlarla birlikte bu rakamın giderek arttığını dile getirdi. Kılıç, Mersin’in yanında Rusya’da da yatırımlarının devam ettiğini açıkladı. 

Çalışmaların durmadan devam ettiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Görüyoruz ki HAYAT devam ediyor” dedi. Artık durmamak, sürekli üretmek ve yatırım yapmak gerektiğini vurgulayan Kızıltan, durunca küçülmelerin başladığını belirtti. Sanayicilerin pandemi sürecinde çok iyi önlemler aldığını ve üretimin durmadığını anlatan Kızıltan, ülke ekonomisinin bu sayede ciddi sorunlar yaşamadığını söyledi. Ardından bu süreçte firmalara yardımcı olmak çalışmaların aksamadan devam etmesini sağlamak adına Oda olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Kızıltan, bu çalışmalar ile sanayi yanında tarımda da üretimin durmadığını anlattı. 
Ziyaret, Başkan Kızıltan’ın plaket takdimi ile son buldu. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER