MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan’dan tekstil üretim serbest bölgesi önerisi 14.02.2020 tarihinde yayınlandı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin’de tekstil sektörünün gücüne dikkat çekerek, kurulacak bir Tekstil Üretim Serbest Bölgesi ile Mersin’in bu alanda dünyada bir merkez haline gelebileceğine işaret etti. 


Kızıltan’dan tekstil üretim serbest bölgesi önerisi

Yeni kurulan Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği Başkanı Yıldıray Alan ve Yönetimi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan'ı ziyaret etti. Serbest Bölge'de firma sahibi olan dernek üyelerine hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Kızıltan, "Genç yöneticiler olarak hepiniz sektörün tecrübeli firmalarından geliyorsunuz. Sektörü, serbest bölgeyi, dış ticareti iyi biliyorsunuz. Tüm bunları harmanlayarak, iyi işler yapacağınıza inanıyorum" dedi. 
Her zaman birlikte hareket etmeleri önerisinde bulunan Kızıltan, "Dayanışma içerisinde olun. Bunu sağlarsanız önünüz açık olur. Ayrıca, bir Tekstil Üretim Serbest Bölgesi kurarak, Mersin’i tekstil ve konfeksiyon üretiminde dünyada bir merkez haline getirebiliriz” diye konuştu.
Öz Hayat Tekstil Firma Sahibi ve Dernek Başkanı Yıldıray Alan ise, Mersin Serbet Bölge'de birlik ve beraberliğe katkı sağlayarak, istihdamı ve ihracatı artırma hedefiyle bu derneği kurduklarını anlattı. Mersin Serbest Bölge'deki 10 bin istihdamın, yüzde 80'ini kadın istihdamının oluşturduğunu bildiren Alan, "Bizler, Mersin'in bir tekstil kent olduğunu, burada kaliteli işler yapıldığını, önce Türkiye'de sonra da tüm dünyada kanıtlamak istiyoruz. Çünkü şu anda bile dünya markaları için üretim yapıyoruz" dedi. 
Ziyarette, Dernek Başkanı Alan'a, Dernek Üyeleri; Life Tekstil’den Şakir Yılmaz, Safir Tekstil’den Vakkas Kılıç, Madam Mode’den Salih Can Sağlam ve İpek Yolu/Star Line Tekstil’den Murat Yıldız da eşlik etti.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER