MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

KENT EDEBİYAT ÖDÜLÜ ÇAPAN’IN 03.11.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde 9 yıldır sürdürülen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün bu yılki sahibi Şair ve Çevirmen Cevat Çapan oldu.


KENT EDEBİYAT ÖDÜLÜ ÇAPAN’IN

Konuyla ilgili açıklama yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO olarak hiçbir zaman müdahale etmedikleri ve her biri kendi alanında edebiyatın yetkin isimlerinden oluşan “Mersin Kenti Edebiyat Ödülü Seçici Kurulunun” bu yıl usta şair ve çevirmen Cevat Çapan’ı ödüle değer bulduğunu bildirdi. Çapan’ın Modern Türk şiirine anlatı-şiir geleneğiyle katkıda bulunduğunu kaydeden Aşut, Cevat Çapan’ın şiirin insanla ilişkisini yalın bir Türkçeyle yansıttığını söyledi. Eserlerinde kendi acılarımızı, insani sıkıntılarımızı ve aynı zamanda yaşama sevincini, umudu bulduğumuza dikkat çeken Başkan Aşut, Çapan’ın Çin’den Peru’ya, dünya şiirinin Türkçeye kazandırılmasında, dolayısıyla birçok dilden şiirin ve oyunun dilimize çevrilmesinde, büyük bir tutkuyla çevirdiği şiirlerin çağdaş Türk şiirinin ufkunu değiştirmesinde etkisinin çok büyük olduğunu ifade etti. Başkan Aşut Ödülün verilmesinde bir çok kriter ve sanatsal gerekçe olsa da, kendileri için bu ödülün verilmesindeki en büyük etmenin değerli edebiyatçı Çapan’ın Türk milletinin varlık nedeni olan Türk diline ve dolayısıyla Türk insanının düşünce gücüne yaptığı katkı olduğunu vurguladı. Başkan Aşut bu ödülü almayı kabul ederek Mersin’i onurlandıran değerli edebiyatçı Cevat Çapan’a teşekkür etti. Bir kent adına düzenlenen tek edebiyat ödülü olan Mersin Kenti Edebiyat Ödülünün başlamasından bu güne kadar prestijli ve saygın bir ödül olarak gelmesine katkı koyanlara şükranlarını sundu.

MTSO’nun girişimleriyle son 9 yıldır Türkiye’de ve Mersin’de edebiyata ilgiyi artırmak, ulusal ölçekte bir verime dönüştürmek, edebiyat okurlarının dikkatini nitelikli örneklere çekmek üzere, yapıtlarıyla Türk edebiyatının gelişimine katkıda bulunmuş kişileri onurlandırmak adına Mersin Kenti Edebiyat Ödülleri düzenleniyor. Bu yıl Ödül Değerlendirme Kurulu üyeleri Ahmet Ada, Celal Soycan, Sina Akyol, Metin Cengiz ve Ogün Kaymak’tan oluştu. Yapılan titiz değerlendirmeler sonucunda usta şair ve çevirmen Çapan’ın eserleri ödülle buluştu. Çapan ödülünü Aralık ayında Mersin’de düzenlenecek ödül töreni ile alacak.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER