Kaybolan Emekler “Ustalar” 14.12.2014 tarihinde yayınlandı

Fotoğraf Sanatçısı Canan Yaşar’ın Kaybolan Emekler “Ustalarım” isimli fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde düzenlenen açılışa Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, MTSO Genel Sekreteri Abdulkadir Dölek, Ressam Lina Nasif ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Sanatçı Canan Yaşar, “İnsanların gelişen talep ve ihtiyaçları teknoloji karşısında maalesef zamanla bazı mesleklerin kaybolmaya yüz tutmasına sebep oluyor. Bütün meslekler el emeği, maharet ve ustalık gerektirmektedir. Ben de bu meslekleri hatırlatmak, gelecek nesillere kalması amaçlı yaptığım çalışmam için Türkiye’nin çok çeşitli illerini ve köylerini yaklaşık 3 yıl boyunca gezip emekçileri ustaları kareledim. Bazılarının hayat hikayeleri öyle etkileyiciydi ki yanlarından ayrıldıktan sonra dahi yüreğimin bir köşesinde fotoğraf aynı zamanda sızı olarak kaldı. Gerçekten zahmet ile geçen onca zaman sonrasında zahmetlerinin karşılığını almamaları insan olarak beni hala üzüyor. Bakırcılar, Keçeciler, Kaşıkçılar, Urgancılar, Çömlekçiler, Dokumacılar, Sepetçiler Dericiler, Köşkerler ve birçok mesleklerle uğraşan hala var olma çabası içinde olan ustalarımı selamlıyorum. Onları tanımama, onlarla vakit geçirmeme sebep olduğu için fotoğrafı bir kez daha alkışlıyorum” dedi.

Toplam 28 eserden oluşan sergi 23 Aralık 2014 tarihine kadar sanatseverlerin ilgisine açık olacak.