MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kaya: “Finansal istihbarat önemli bir güç” 02.07.2019 tarihinde yayınlandı

Karekodlu çek sistemleri hakkında bilgi veren Kredi Kayıt Bürosu Çukurova Bölge Müdürü Tuncay Kaya, reel sektörün findeks uygulaması aracılığıyla ticari bağlantı kuracağı firma ya da üçüncü kişiler hakkında finansal istihbarata ulaşabileceğine dikkat çekerek, bunun mevcut ekonomik ortamda kullanıcısına ciddi bir güç kazandıracağını söyledi. 


Kaya: “Finansal istihbarat önemli bir güç”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Kredi Kayıt Bürosu Çukurova Bölge Müdürlüğü işbirliğinde ‘Findeks Karekodlu Çek Sistemi Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi. Toplantıda katılımcılara karekodlu çek kullanımının avantajları ve karekodlu çek raporlarının nasıl yorumlanması gerektiğinin detayları anlatıldı. 
Konuşmasına findeks ve kredi kayıt bürolarının çalışmaları hakkında bilgi vererek başlayan Kredi Kayıt Bürosu Çukurova Bölge Müdürü Tuncay Kaya, “Kredi kayıt bürosu bankalara finansal veri akışı sağlarken, findeks reel sektöre, yani iş dünyasına hizmet veriyor. Bu sistemle reel sektör temsilcileri karşısındaki firma ya da kişi ile ticari bir çalışma yapmalı mı yapmamalı mı, verdiği çekleri kabul etmeli mi etmemeli mi karar verebiliyor” dedi. Bu uygulamanın kullanıcısına çok ciddi bir finansal istihbarat sağladığını vurgulayan Kaya, bu istihbaratın da özellikle günümüz ekonomik risk koşullarının arttığı ortamda büyük bir güç olarak değerlendirilebileceğini söyledi. 
Karekodlu çek sayesinde kullanıcıların sahte çekleri anlayabileceğini, kayıp ve çalıntı çekleri tespit edebileceğini, keşidecinin çek ödeme performansını görebileceğini anlatan Kaya, “Bu tür bilgileri almak için bankanızı aramanıza hiç gerek yok. Telefonunuza indireceğiniz bir uygulama ile bankaların görebildiği bilgilerin tamamına, hem de daha anlaşılır bir raporlama sistemiyle, anında, ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz” dedi. 
Kaya, sunumunu cep telefonuna indirilecek findeks uygulaması aracılığıyla temin edilecek karekodlu çek raporlarının nasıl yorumlanması gerektiğinin detaylarını anlatarak sonlandırdı. 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER