MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

KARDEŞ ŞEHİRLER TURİZM ZİRVESİ, GALA YEMEĞİ İLE BAŞLADI 12.11.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi evsahipliği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), BTW ve Mersin Turizm Platformu işbirliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Wonasis Otel’de düzenlenen gala yemeği ile başladı.


KARDEŞ ŞEHİRLER TURİZM ZİRVESİ, GALA YEMEĞİ İLE BAŞLADI

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen gala yemeğinde 4 kıta, 25 ülke, 52 belediyeden 180’e yakın temsilci bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Avrupa Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner ve Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar’ın da katıldığı yemekte bu prestijli organizasyona evsahipliği yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konulara hitap etti. Konuşmasına, “Farklı dil, kültür ve inançtan olsak da birlik ve kardeşlik için yalnızca sevgi ve saygıya ihtiyacımız olduğunu biliyoruz” diye başlayan Kocamaz, Mersin’de sergilenen tablo ile bunu başardıklarını tüm dünyaya gösterdiklerini söyledi. Yarın gerçekleşecek zirve ile bu önemli kardeşliği pekiştirecek, yeni kardeşliklere yol açabilecek, geleceğe dair önemli hedefleri birlikte konuşarak daha yakından tanışma ve değerlendirme imkanı bulacaklarına değinen Kocamaz sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Sizlerin teşrifleri ile onurlanacak, değerli tecrübelerinizle aydınlanacak bu zirve, aynı zamanda dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu anlamda siz değerli misafirlerimizle birlikte kentlerimizin geleceği adına güzel bir ilke imza atmış olacağız.Gelişen ve sürekli değişen dünyada ilerleyebilmemiz, kentlerimizi daha iyi yerlere taşıyabilmemiz, verimlilik anlamında faydası yüksek, ekonomik çıktısı düşük, kalkınabilir, sürdürülebilir kentler için el ele, gönül gönüle bu konulara eğilmeliyiz. Çünkü dünya ancak, birlikte çalışıp, gücümüze güç katarsak, bencillikten uzak, herkese faydası olan, adaletli bir dünya haline gelecektir.

“Çevre hepimiz için önemli”

Yaşanabilecek başka bir dünya olmadığını ve çevrenin herkes için önemini vurgulayan Burhanettin Kocamaz, çevre kirliliğine karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiği mesajını da verdi. Dünyayı gerçek sahibi gençlere daha iyi ve daha yaşanabilir şekilde devredebilmenin zorunluluk olduğunu kaydeden Kocamaz, “Dünya denilen yaşam alanımız tek ve kaynaklarla sınırlı. Bu kaynakları israf etmeden,birbirimizin hak ve hukukuna müdahale etmeden adil şekilde paylaşmalıyız” dedi. 
Bu anlamda böyle önemli bir misyonu gerçekleştirmek amacıyla Mersin’de bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kocamz sözlerini, “Burada bizlerle birlikte olmanızdan, Mersin havasını solumak üzere kentimizi şereflendirmenizden dolayı sizlere teşekkürü bir borç biliyorum. Şehrimizde yaşayan 1 milyon 750 bin kişi adına kentimize hoş geldiniz diyor, güzel bir akşam ve verimli bir zirve geçirmenizi temenni ediyorum” diye tamamladı. 

Geceye Kırım Halk Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da katıldı. Kırım’ın bağımsızlık mücadelesine önemli katkılar sağlayan Kırımlıoğlu gecede yaptığı konuşmasında bağımsızlık mücadelesini kazanıp, topraklarını işgalden kurtaracaklarını söyledi. “İşgalden kurtulan Kırım, Mersin’in Türkiye’nin kardeş ülkesi olacaktır” diyen Kırımlıoğlu, geceye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Geceye Litvanya’nın Kapedia Belediye Başkanı Vytautas Grubliauskasve ve Kırgızistan’dan gelen basın mensubu Kıyal Sabırakunova’nın performansı da renk kattı.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER