MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi 15.01.2016 tarihinde yayınlandı

Türk Kızılay’ı tarafından organize edilen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Kan Bağışı Kampanyası büyük ilgi gördü. Ayrıca kampanya, ‘Bir Kan, Bir Fidan’ projesi ile de destekleniyor. Bu kapsamda Kızılay tarafında Mersin Toroslar Bölgesi’nde her bağışçı adına bir fidan dikilecek.


Kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

MTSO Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen organizasyon şenlik havasında geçti. Kampanyaya katılan bağışçılara sponsor olan Şekerci Hasan Yozgat, Güney Süt ve Yummy Meyvesuları da cezerye, ayran ile meyvesuyu ikram etti. Ayrıca katılımcılara Kızılay ve MTSO logolu polar atkılar hediye edildi. Organizasyon sahasında oluşturulan fotoğraf çekim alanında bağışçılar fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaşma imkanı da buldu. 
Oldukça renkli geçen organizasyona MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Komite Üyeleri, personeli ile Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve personeli, çevre esnafı ve halk katıldı. 


Organizasyon sonrası MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yaptığı açıklamada, “Bir damla kan hayat kurtarır. Bu nedenle kampanyayı çok önemsiyoruz” dedi. Toplum olarak kan bağışı konusunda duyarlı olmak gerektiğini kaydeden Aşut, Türk Kızılayı’nın bu duyarlılığın sağlanmasındaki etkinliğinin yadsınamayacağını söyledi. Kan toplama ve dağılımını sağlamada yalnızca ulusal değil Türk Kızılayı’nın uluslararası bir marka olduğuna değinen Aşut, “İstiklal Savaşı’nda dahi önemli kan toplayıcı kurumlardan biriydi. Bu gücünü artırarak sürdürüyor” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise insan vücudu için en önemli maddenin kan olduğunu ve bunun tek kaynağının da insan olduğunu söyledi. Kanın öneminin kan anonsları yapıldığı dönemde daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Kocamaz, “Bir ünite kan için nasıl bir telaşa düşüldüğünü iyi biliyorum. Bu konuda herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. Kızılay’ın bu konuya büyük emek verdiğini dile getiren Kocamaz, “Bizler de destek olmaya çalışıyoruz. Umarım hedefe ulaşırız” diye konuştu.

“Kan vermek de organ bağışı kadar önemli”
Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir, kış aylarında kan temininin zorlaşması nedeniyle bu dönemlerde düzenlenen kampanyaların önemli olduğunu söyledi. “Destek olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diyen Demir, şöyle konuştu:
“Ayrıca Bir Kan Bir Fidan Projemiz de bulunmakta. 2015 yılında Türkiye genelinde bu kapsamda 2 milyon fidan diktik ve bunun 60 bin adedi Mersin’e dikildi. Önemli olan bu konuda farkındalığı ve bilinci artırabilmemiz.”
Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem ise kan vermenin de organ bağışı kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Bilinçli bağışçılarla birlikte Mersin’in kan bağışı toplamada Türkiye genelinde 5’inci sırada bulunduğunu anlatan Erdem, “Kan verip bir hayat kurtarmanın manevi değeri hiçbir şeyle ölçülemez” dedi. Geçen yıl Mersin olarak kan bağışı toplama hedeflerine ulaştıklarını belirten Erdem, “Ocak ayı hedefimiz ise 70 bin ünite kan toplamak. Burada bu hedefin startını verdik” ifadelerini kullandı. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER