MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kadri Şaman MTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ziyaret 06.01.2015 tarihinde yayınlandı

Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas, Kadri Şaman MTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nural Geyik ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’u ziyaret etti.


Ziyarete Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Maya ve İbrahim Zeper, Kadri Şaman MTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Tamer Güney Matban, Biyomedikal Alan Şefi İsmail Hakkı Güven, Bilişim Teknolojileri Alan Şefi İrfan Mergan, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Volkan Aktaş, Ömer Yiğit ve Gülsen Metin, İngilizce Öğretmeni Suzi Çoban, Okul Aile Birliği Başkanı Emine Işık ile Gıda Teknolojileri Alan Şefi Hasan Kaya katıldı.

Ziyarette konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Odamız ve Vakfımız olarak sizlere her konuda elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Benim öğrencilerimizden istediğim Teknoparkımızı sürekli ziyaret etmeniz. Teknoparkı her ziyaret ettiğinizde daha farklı şeyler göreceksiniz. Sizin fikirleriniz burada ticarileşecek. Türkiye, endüstri meslek liselerinden çok şey bekliyor” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın eğitime her zaman çok ciddi destek verdiğini belirten Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas, “Bu destek bizleri her zaman mutlu etmiştir. Okulumuzla ilgili herhangi bir öneriniz varsa lütfen bizlere bildirin. Bizler öğrencilerimizle çok güzel şeyler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Eğitime verdikleri desteklerden dolayı MTSO’ya teşekkürlerini sunan Kadri Şaman MTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nural Geyik ise “Okulumuz dört alanda eğitimlerine devam ediyor. Elektrik-Elektronik, Biyomedikal, Bilişim Teknolojileri ve Gıda Teknolojileri. Elektrik-Elektronik ve Bilişim Teknolojileri alanında herhangi bir sıkıntımız yok ama Biyomedikal ve Gıda Teknolojileri alanında teçhizat ihtiyaçlarımız var. Bu sıkıntıları da en kısa zamanda çözeceğiz” ifadesinde bulundu.

Gebze Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak Gebze’ye yapılan araştırma/gözlem/uygulama gezisine katılan öğrencilerden Ali Görkem Ünüvar gezi ile ilgili verdiği bilgilerde şunları söyledi; “Öncelikle okulumuz adına bizlere verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ederiz. Gebze’ye gittiğimizde bizlere en çok yarayan öğretmenlerimizin ileride böyle yerlerde çalışacaksınız dedikleri yerleri görme fırsatımız oldu. Türkiye’nin en büyük logo yazılım şirketini gezdik. Çalışmalarını birebir izledik. TÜBİTAK ve GOSB’u gezdik. Burada hem teknopark var üniversiteye yakın, hem de bir sanayi bölgesi. Yapılan Ar-Ge projelerinin orda sanayiye seri üretime geçmesi hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Sanayi sitesinin içinde meslek lisesi var ve oradaki öğrenciler de hızlı bir şekilde staj imkanı bulabiliyorlar. TÜBİTAK’ta da kuluçka merkezlerini gezdik.”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER