MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kadınlarımızın yüceltilmesi medeniyetimizin yüceltilmesidir 08.03.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Kadınlarımızın yüceltilmesi medeniyetimizin yüceltilmesidir


“Bir toplumda kadınlar hak ettiği yerde değilse, o toplumun gerçek anlamda bir medeniyete sahip olduğu söylenemez” diyen Aşut’un mesajı şöyle:

“Ülke olarak en büyük zenginliğimizin insanımız olduğuna inanıyoruz. Ancak, nüfusumuzun %50’sini kadınlar oluşturmasına rağmen, ülkemizde kadınlarımızın iş gücüne katılımı %25. Girişimci kadın anlamında bu oran %6-7’lerde. Eğitim sektörü hariç kadınların baskın olduğu sektör neredeyse yok. Kadınlarımız hayatın içinde değil, ekonominin ve üretimin yeterince parçası değil. Çalışan kadınlarımızın ise hak ettikleri düzeyde olmadıkları bir gerçek. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak, son yıllarda yaptığımız eğitim projelerinin büyük bir kısmının özellikle genç kızlarımıza ve kadınlarımıza yönelik sertifika kursları, kişisel gelişim ve mesleki eğitimler olması Odamızın konuya verdiği önemin bir göstergesidir. TOBB öncülüğünde, MTSO çatısı altında oluşturduğumuz İl Kadın Girişimciler Kurulu çalışmaları ile kadınlarımızı sadece bir çalışan olarak değil, bir işveren olarak, kentimizin zenginliği olan girişimcilerimiz olarak görmek istiyoruz. Çünkü iş gücüne katılım %25 olan kadınlarımızın girişimci oranı ise daha kötü, sadece 6-7 düzeyinde. Ülke olarak en büyük zenginliğimizi israf ederek dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içine girmeye çalışıyoruz.
Öte yandan, toplumsal anlamda cehaletin bir eseri olan, kadınlarımıza uygulanan her türlü şiddeti, ayrımcılığı şiddetle lanetliyoruz. Mersin iş dünyasının en büyük çatı örgütü olarak bu konuya hiçbir zaman duyarsız kalmadık. Sosyal sorumluluğumuzun bir gereği olarak kadın sığınma evinden, özellikle kadınlarımızın ve genç kızlarımızın yararlandığı Toplum Merkezlerine kadar birçok oluşuma destek verdik. Kurduğumuz ve binalarını yaptığımız bu merkezlerde genç kızlarımız meslek sahibi olurken, birçok kadınımız okuma yazma öğrendi, meslek kazandı, toplumun bir parçası olduğunu hatırladı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak çalışanların dağılımı anlamında kadın personelimizin fazlalığı bizler için bir gurur vesilesidir. Odamızda birçok önemli görev Odamızın kadın çalışanlarına emanettir. Öte yandan Oda meclisimize ve Yönetimimize de daha çok kadın üyemizin girebilmesi için her desteği veriyoruz.
Bir toplumda kadınlar hak ettiği yerde değilse, o toplumun gerçek anlamda bir medeniyete sahip olduğu söylenemez. Bu anlamda, kadınlarımızı gerek çalışma yaşamında gerekse toplumsal anlamda hak ettikleri düzeye getirmek, hak ettikleri eğitime ulaşmalarını sağlamak, onları toplumda yüceltmek aslında medeniyetimizi, Cumhuriyetimizi ve Demokrasimizi yüceltmektir.
Bu anlamda, Kadınlarımızın ülkemizin en büyük zenginliği olduğuna inan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadılar Günü’nü kutluyoruz.”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER