MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kadınlar, hemcinslerine nefes oldu 05.03.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kadın Komite Üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde ‘Kadına Özgür Nefes’ ismiyle nefes terapisi eğitimi verdi. Eğitimden elde edilen gelirle kadın sığınma evlerinde yaşayan ihtiyaç sahibi kadınlara  destek olunacak. 


Kadınlar, hemcinslerine nefes oldu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Bilge Gürbüz, Emel Bildik, Dilek Kılıç, Görkem Aksoy, Sema Tezcan, Muazzez Araç, Yasemin Taş’tan oluşan MTSO Kadın Komite Üyeleri ve İSGEV işbirliğinde Nefes Terapi Eğitimi verildi. Nefes Eğitmenleri ve Koçları Pınar Doğan, Eylem Temel Özel, Deniz Bayram, Yener Kazım Ölçer, Belgin Narinoğlu tarafından verilen eğitimde katılımcı kadınlar sağladıkları destekle kadın sığınma evlerindeki kadınlara nefes oldu.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, organizasyon hakkında bilgi verdi. Kadına verdiği destek açısından şanslı bir kurumda görev yaptığını anlatan Uçar, “29 kadın çalışınımız var. İki genel sekreter yardımcımızın bir tanesi kadın. 7 müdürümüzün 3’ü, şeflik düzeyindeki 4 alt birimimizden 3’ü yine kadın yöneticimize emanet” dedi. Kadınlar günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlemek istediklerinde yönetim kurulunun sonuna kadar bu orgnizasyonun arkasında olup destek verdiğini kaydeden Uçar, “Bunun da kıymetini biliyoruz. Çünkü maalesef her gün yazılı ve görsel medyada kadına şiddet, hor görme, içerikli birçok haberle karşılaşıyoruz” diye konuştu.

Uçar konuşmasını MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’un mesajı ile tamamladı. Aşut mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Ülkemizin en büyük zenginliği kadınlar”

“Nüfusumuzun yüzde 50’sini kadınlar oluşturmasına rağmen, ülkemizde kadınlarımızın iş gücüne katılımı yüzde 25. Kadınlarımız hayatın içinde değil, ekonominin ve üretimin  yeterince parçası değil. Çalışan kadınlarımız ise hak ettikleri düzeyde olmadıkları bir gerçek. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak, son yıllarda yaptığımız eğitim projelerinin büyük bir kısmının özellikle genç kızlarımıza ve kadınlarımıza yönelik sertifika kursları, kişisel gelişim ve mesleki eğitimler olması Odamızın konuya verdiği önemin bir göstergesidir. MTSO çatısı altında oluşturduğumuz İl Kadın Girişimciler Kurulu çalışmaları ile kadınlarımızı sadece bir çalışan olarak değil, bir işveren olarak, kentimizin zenginliği olan girişimcilerimiz olarak görmek istiyoruz.  Çünkü iş gücüne katılım yüzde 25 olan kadınlarımızın girişimci oranı ise daha kötü, sadece 6-7 düzeyinde. Ülke olarak en büyük zenginliğimi israf ederek dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içine girmeye çalışıyoruz.”

Açılış konuşmasının ardından başlayan eğitimde katılımcılara uygulamalı olarak nefes egzersizleri yaptırıldı. Eğitmenlere verdikleri destekler nedeniyle günün anısına birer plaket verilirken eğitim sonunda yapılan çeliştede bir kişiye çini tablo hediye edildi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER