MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İsveç Başkonsolosu’ndan MTSO’ya ziyaret 25.03.2015 tarihinde yayınlandı

İstanbul İsveç Başkonsolosu Jens Odlander, İsveç Mersin Fahri Konsolosu Mişel Şaşati ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’u ziyaret etti.


Ziyarete MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fuad Budur ve Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi B. Uçar katıldı.

Ziyaret amaçları hakkında bilgi veren İstanbul İsveç Başkonsolosu Jens Odlander, “Ziyaretimizin amacı, bölgedeki hareketliliği yerinde görüp, işbirliği fırsatlarını araştırmak. Ticaretimiz her geçen gün Türkiye lehine artıyor. Ama İsveç’te çok az Türk yatırımı var. Karşılıklı işbirlikleri ile bu yatırımları ve ticari ilişkilerimizi daha da arttırabiliriz. Türkiye’de farklı şehirlerde fahri konsolosluklarımız var. Konya’nın Kulu ilçesinden İsveç’e çok fazla işçi başvurusu oluyor. Bunun için buraya da yakın zamanda fahri konsolosluk açmayı planlıyoruz” dedi.

Başkonsolosa Mersin hakkında bilgiler veren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Mersin, ekonomisini üç ana sektör üzerine odaklamış durumda. Mevcutta sanayi grubumuz var. Bunun yanında gelişmekte olan lojistik, tarım-gıda ve alternatif turizm sektörlerine ağırlık veriyoruz. Mersin yol haritasını bu şekilde çizmiş durumda. Mersin, Akdeniz bölgesinde lojistikte çok önemli bir merkez. Mersin’den Türki Cumhuriyetlerine tek hat üzerinde ulaşılabiliyor. Bunun yanında Orta Doğu’daki sıkıntılar öncesinde yine Mersin üzerinden en uzak noktaya ulaşım sağlanıyordu. Kuzey Afrika için de önemli bir ulaşım merkeziyiz” diye konuştu.

Başkan Aşut, “Türkiye’nin ilk serbest bölgesi Mersin’de bulunuyor. Mersin Serbest Bölgesi aynı zamanda limana bağlantısı olan bir serbest bölgedir. Aktif olarak çalışan Mersin Limanı, Akdeniz’den dünyaya açılan bir kapı gibidir. Havaalanı projesi hayata geçirildiği zaman Mersin’de lojistik konusunda hiçbir eksiğimiz kalmayacak. Mersin’i, bakir ve diğer bölgelere atlama noktası olarak değerlendirebilirsiniz” diye konuştu.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER