MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İŞLETMEDE EĞİTİM MERSİN’DE DE BAŞLIYOR 27.08.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Toros Üniversitesi, mühendislik alanında üniversite sanayi işbirliğini etkin şekilde hayata geçirmeye hazırlanıyor. Toros Üniversitesi tarafından hazırlanan projeye MTSO tam destek verdi. Destek kapsamında talep eden MTSO üyeleri işletmelerini eğitime açacak. İlk pilot uygulamanın ise önümüzdeki eğitim yılında başlaması hedefleniyor.


İŞLETMEDE EĞİTİM MERSİN’DE DE BAŞLIYOR

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 14 No’lu İnşaat ve Emlak Meslek Komitesi toplantısına katılan Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aziz Ertunç ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeren, komite üyelerine konuyla ilgili bilgi verdi. 
Üniversite bünyesinde inşaat, elektrik ve elektronik, endüstri mühendisliği ile bilgisayar yazılım mühendisliği bölümleri bulunduğunu anlatan Yusuf Zeren, bu bölümlerde gerekli altyapıları tamamlama aşamasında olduklarını, iç mimarlık ve mimarlık bölümlerinde ise çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bu uygulamanın öncelikle inşaat mühendisliğinde başlatılacağına değinen Zeren, uygulamayla ilgili şunları belirtti:
“Öğrencilerimiz üniversiteden 8 yarıyılı başarıyla tamamlamalarının ardından mezun oluyor. Yeni uygulamayla okuldaki teorik eğitimleri 7 yarıyılda tamamlanacak. Öğrenci stajını da yapmış, tüm eğitimini almış bir mühendis adayı olarak işletmeye gelecek. Son yarıyılı, yani 70 günlük iş süresini de işletmelerde geçirecek. Bu sürede öğrencinin 70 günlük sigortası üniversiteye ait olacak.”
Bir kurumun birden fazla öğrenci alma hakkı bulunduğunu ancak tek koşulun işletmede bir mühendis çalıştırılması olduğunu vurgulayan Yusuf Zeren, işletmelerin yalnızca çalışan öğrenciye öğle yemeği imkanı sağlayacağını ve servislerinden faydalandırıp ulaşımına destek vereceğini ifade etti. 
Özel sektör temsilcilerinden en çok teorik bilgisi iyi ancak uygulamada bu bilgiyi hayata geçiremeyen mühendisler yetiştirdikleri yönünde eleştiriler aldıklarını kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aziz Ertunç ise, bu sorunu çözmek için üniversite sanayi işbirliğine önem verdiklerini vurguladı. Bu yıl ki 4. sınıf öğrencilerinin eğitimlerini 8. yarıyıla uzatmak durumunda kalması nedeniyle böyle bir uygulamaya yetişemeyeceğini anlatan Ertunç, uygulamanın en erken gelecek yıl başlayabileceğini söyledi. 
Yıllardır konuşulan ancak uygulaması yapılamayan bir konuyu hayata geçirecek olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren 14 No’lu İnşaat ve Emlak Meslek Komitesi Başkanı Hasan Engin, projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER