MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

InterFresh, dünyanın en büyük Yaş Meyve Sebze Fuarı’na rakip olma hedefinde 27.08.2019 tarihinde yayınlandı

Bu yıl ikincisi düzenlenecek InterFresh Eurasia Yaş Meyve Sebze Depolama ve Lojistik Fuarı, önümüzdeki yıllarda Almanya'da düzenlenen Dünyanın en büyük yaş meyve sebze fuarı Fruit Logistica'ya rakip olma hedefinde.


InterFresh, dünyanın en büyük Yaş Meyve Sebze Fuarı’na rakip olma hedefinde

Antexpo A.Ş tarafından bu yıl 16-19 Ekim günleri arasında ikincisi düzenlenecek InterFresh Eurasia Yaş Meyve Sebze Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı'nın bölge tanıtımı gerçekleştirildi. Toplantıya, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Başkan Yardımcısı ve Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sefa Çakır, MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge ile MTSO 1 No’lu Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Ticareti ile 5 No'lu Tarım Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Üyeleri de destek verdi.
Toplantıda konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, InterFresh Euraisa Yaş Meyve Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı'nın bu yıl ikincisini düzenlendiğini anımsattı. Başta yaş meyve sebze olmak üzere Mersin tarım sektörü olarak InterFresh Eurasia Fuarı’nı desteklediklerini ifade eden Kızıltan, şöyle konuştu:
“Biz fuara Mersin’in ya da Antalya’nın fuarı olarak bakmıyoruz. Konuya şehirci bir yaklaşımla yaklaşmıyoruz. Bölge çapında, Türkiye çapında düşünmek zorundayız. InterFresh Eurasia artık uluslararası bir fuar olma yoluna girdi. Türkiye'nin neresi olursa olsun bizim kentimiz. Firmalarımız en iyi şekilde üretsinler, katma değer yaratsınlar ve ihracat yapsınlar. Firmalarımız ürünlerine katmadeğer sağlayıp tüm dünyaya pazarlasın istiyoruz. Bu bağlamda Fuarları önemsiyoruz. Fuarlara her zaman desteklerimiz var. InterFresh Eurasia, Fuarı’nı da destekleyerek elimizi taşın altına koyuyoruz.”

Çakır: “Agropark’ta müjdeli haber aldık”
MTSO Başkan Yardımcısı ve Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise, Mersin'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'nin ilk tarım teknoparkına değinerek Tarım Teknopark’ın inşaatına yakın zamanda başlanacağını bildirdi. Mersin'in yüzde 60'ının tarım sektöründen geçindiğini anlatan Çakır, InterFresh Yaş Meyve Sebze Fuarını desteklediklerini söyledi.
Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “'Yaş meyve sebze sektörünün getirisinin iyi olması demek, tüm sektörleri olumlu etkiler. Tarım sektörü sürekli artıyor ve çok kıymetli hale geliyor. Biz yılda 3 kez dünyadaki en büyük yaş meyve sebze fuarlarına katılıyoruz. Katılımlarımızla yabancı fuarları destekliyoruz. Ülke olarak firma olarak öncelikle kendi fuarlarımızı desteklememiz. Biz başka ülkelere gidiyoruz. Neden yabancı yatırımcıları Türkiye'ye getiremiyoruz. Biz bu fuarı Türkiye'nin bir projesi olarak görüyoruz” dedi.

Kaçmaz: “14. Uluslararası Turunçgil Kongresi Mersin’de yapılacak”
Bu yıl Dünya Turunçgil Kongresi Başkanlığını sürdüren Kemal Kaçmaz da, InterFresh Yaş Meyve Sebze Fuarı’nın uluslararası arenada Türkiye'nin fuarı olmaya başladığını belirtti.
Türkiye'nin turunç üretiminde dünyanın önemli merkezlerinden olduğunu anlatan Kaçmaz, 2020 yılında 8-13 Kasım tarihleri arasında 14. Uluslararası Turunç Konseyi toplantısını Mersin'de gerçekleştireceklerini bildirdi.

Fora: “Avrupalı alıcıyı ihracatçının ayağına getiriyor”
Antexpo A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Fora, 2003 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Avrupa Birliği İşletmeler Ağı hakkında bilgi vererek toplam 60 ülkede, 600'e yakın ortak kuruluş ve 3 binden fazla uzmanı ile KOBİ'lere hizmet verdiğini anımsattı.
AB İşletmeler Ağı'nda binlerce KOBİ bulunduğunu ifade eden Fora, InterFresh Eurasia Fuarı kapsamında ATSO-WEST işbirliği ile Avrupalı alıcıları Türk ihracatçı ve üreticileriyle birebir görüştürme olanağı yarattıklarını belirten Uğur Fora, şunları kaydetti:
''Fuara katılan üretici ve ihracatçı firmalarımızın tüm bilgilerini internet ortamında AB İşletmeler Ağı'na iletiyoruz. Böylece binlerce Avrupalı alıcının, Türk ihracatçı ve üreticiyle görüşmesine olanak sağlıyoruz. Türk ihracatçı ile görüşmek isteyen AB İşletmeler Ağındaki Avrupalı bir firma temsilcisi ile Fuara katılan firmalarımızla ikili görüşmeler yaratıyoruz. Türkiye'de ilk kez bir fuar organizasyonu ile Avrupalı binlerce firma temsilcisini Türk ihracatçı ve üreticisinin yani müşterinin ayağına getiriyoruz.”
Önceki yıl düzenlenen fuar hakkında da bilgi veren Fora, “Fuarımızı önümüzdeki yıllarda Almanya'da yaş meyve sebze sektörünün en büyük fuarlarından olan Fruit Logistica Fuarı'nın alternatifi olması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özer: “Sadece üretmek yeterli değil, ihracat da artmalı”
AntExpo A.Ş Genel Müdürü Murat Özer ise Türkiye'nin tarımsal üretimde dünyada yedinci, Avrupa'da birinci, sera üretiminde de dünyada dördüncü Avrupa'da ise yine birinci sırada olduğunu söyledi. 
Antalya Uluslararası Havalimanı’ndan bugün dünyanın 255 noktasına direkt uçuş yapıldığına dikkat çeken Özer, şöyle devam etti:
“Antalya ve Türkiye, çevresinde 4 saatlik uçuş mesafesinde 2 milyar insana hitap ediyor. Türkiye hem kendi vatandaşlarını hem de dünyayı doyuruyor. Sadece üretmek yeterli olmuyor ihracatı da artırmalıyız. Yeni pazarlar bulmalıyız. Yaş meyve sebze ihracatında yeni pazar anlamında Hindistan'ı önemsiyoruz. Türkiye'nin ihracat projesi olan InterFresh Eurasia Yaş Meyve Sebze Depolama ve Lojistik Fuarı ile Avrupalı binlerce alıcıyı ve Türk ihracatçısını buluşturmak istiyoruz.”



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER