MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İnsanın çevreyle ilişkisi sanat yoluyla anlatıldı 19.02.2016 tarihinde yayınlandı

Pınar İnci ve Orçun Çadırcı’nın insanın çevre ile ilişkisini anlattıkları ve birlikte hazırladıkları ilk sergileri U+ Resim ve Heykel Sergisi,  Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açıldı.


İnsanın çevreyle ilişkisi sanat yoluyla anlatıldı

Serginin ismi olan U+’da, U harfi uzam kavramını nitelerken, + karakteri ise bireyi temsil ediyor. Sanatçılar sergilerini bireyin çevre ile kurduğu ilişkisini mekanlar ve kentler üzerinden sanatsal yolarla anlatıyor. İkilinin birlikte açtıkları ilk sergilerinde 15 çalışma sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, Ressam Ahmet Yeşil’in yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Birlikte açtıkları ilk sergileri olduğunu söyleyen sanatçı Orçun Çadırcı, sergilerinin daha çok güncel sanat sergisi olduğunu belirtti. “Gerek heykellerden, gerek resimlerden faydalanılmış olsa da, bu sergiye resim heykel sergisi demek doğru olmaz” diyen Çadırcı, güncel sanatın bir dilinin olmadığını, resim ve heykelin yalnızca sanatın bir ifadesi olarak kullandığını aktardı.

Sanatçı Pınar İnci Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam ederken, 2015 yılında doçent unvanını alan Orçun Çadırcı ise, halen Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde çalışıyor.

Sergi, 29 Şubat tarihine kadar hafta içi 08.30 – 18.00 Cumartesi günü ise 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER