MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İnşaat sektör sorunları masaya yatırıldı 10.02.2015 tarihinde yayınlandı

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar, sektör temsilcilerinin katılımıyla masaya yatırıldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, Oda Hukuk Müşaviri Av. Dilek Kurtuluş, Av. Nesimi Yalçınoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.


Sektörün yaşadığı sorunları dile getiren temsilciler, Mersin’de yapılacak yatırımlarda yerel yönetimlerin bürokratik engellerine takıldıklarını ve bu sebeple inşaat gibi öncü olan bir sektörün zaman kaybının Mersin için ne kadar önemli olduğunu dile getirdiler.

Sektör firmalarından Ataköy Yatırım A.Ş. temsilcisi Abuzer Kiraz söz alarak; Mersin Mezitli Migros’un bulunduğu arsanın ticaret alanından sağlık tesisi alanına çevrilmesi konusunda imar plan değişikliğinin geçmiş dönem büyükşehir belediyesinde yapılmadığı ve bu planın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldığını, onama işleminin kesinleştiğini şimdi ise 1/1000’lik planın Büyükşehir onaylanmasında engeller çıkardığı ve geç kalındığını ifade etti. Bu konuyla ilgili Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, sağlık tesisi ve okul alanı yatırımlarının üstün kamu yararı olması nedeniyle öncelikle ele alınması gerektiğini vurgulayarak, en kısa zamanda konuyu Büyükşehir Belediye Başkanına ileteceklerini söyledi.

Avcil İnşaat Yetkilisi Sertaç Avcil söz alarak; 1/5000’lik planların biran evvel şehrimizdeki yatırımların önünü açması için onaylanması gerektiğini ayrıca kentsel dönüşüm konusunda belediye uygulamalarında birlik olmadığı için değişik yorumlar yapılması nedeniyle problemleri dile getirdi. Bunun üzerine söz alan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, ülkemizde Kentsel Dönüşüm uygulamalarının, düzenli kentleşme alanındaki en önemli konulardan biri haline geldiğini en önemli sorunun, kararın merkezden alındığı, yerel dinamiklerin düşünce ve görüşlerin yeterince alınmadığını vurguladı.

Ayrıca MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, 1/100 binlik cevre düzeni planının geçen sene onaylandığını ve şu an Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5 binlik planın yapıldığı ve 2015 yılında tamamlanacağının belediye yetkililerince ifade edildiğini ve bu planın geç kalması nedeniyle arsa, arazi fiyatlarının yükseldiğini ve inşaat müttehitlerinin sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. KDV iadelerinin geç ödenmesi ve iş kazalarında işverenlerin ciddi tazminata hükmedilmesinin sektörün sorunlarından olduğunu belirten Yükselgüngör, Mersin inşaat sektöründe yaşanan sorunları not aldıklarını, çözümü için Oda olarak ellerinden geleni yapacaklarını, gerekli konularda eğitimler düzenlemek istediklerini ve gerek hukuk gerek imari ve vergisel sorunlarda Odamızın [email protected] adresine email attıkları takdirde, her zaman yardımcı olacaklarını ifade etti.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER