MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İkinci kuşak sanayiciler MTSO’da yetişiyor 15.04.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kentte aile şirketi yapısını koruyan sanayi firmalarının daha uzun soluklu faaliyet gösterebilmelerine yardımcı olmak adına yeni bir çalışma başlattı. ‘Sanayi Akademi’ Projesi ile ikinci nesil sanayicileri geleceğe hazırlıyor. Yürütülecek projeyle, bölgedeki aile şirketlerinin sürdürülebilirliğine ve bu şirketlerin ikinci ve üçüncü kuşaklara geçmesine katkı sağlanması hedefleniyor.


İkinci kuşak sanayiciler MTSO’da yetişiyor

MTSO Projeler Müdürlüğü, aile şirketlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, ikinci nesle kurumsallaşma noktasında ihtiyaç duyacakları temel bilgi ve becerileri kazandırmak, gelecekte güçlü birer yönetici olmalarına yardımcı olmak adına Sanayi Akademi Projesi Geleceğin Yöneticileri Sertifika Programı’nı başlattı. 25 gencin katılımıyla Nisan’da başlayan proje, yaklaşık 1,5 ay sonunda tamamlanacak. Projeyle, Türkiye ve bölgedeki 100 yaşını aşan aile şirketi sayısını artırıp, aile şirketlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması planlanıyor.
Proje kapsamında katılımcılara; Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma, Finansçı Olmayan Yöneticiler İçin Finans, Uluslararası Pazarlama ve Satış, Dijital Pazarlama ve E-Ticaret, SGK Mevzuatı ve Temel İş Hukuku, Etkili Zaman Yönetimi, Uygulamalı Proje Yazma, Ticari Bilgi ve İstihbarat, Sipariş Yönetimi ve Tedarik Zinciri başlıkları altında eğitimler verilecek. 
Öte yandan proje kapsamında kariyer günleri adı altında kentin önde gelen sanayicileriyle deneyim paylaşımları da yapılıyor. İlk buluşma Aşut Fiberglass CEO’su ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile gerçekleşti. Aşut gençlere çocukluğundan başlayarak bugünlere nasıl geldiğini, karşılaştığı sorunları ve ürettikleri çözümleri anlattı.
Henüz ilkokul öncesinde atölyede çalışmaya başlayarak disiplin, çalışmanın önemi ve ekip ruhunu öğrendiklerini kaydeden Aşut, genç sanayicilere başarıya ulaşmalarına yardımcı olacak tavsiyelerde bulundu. Aşut’un gençlere tavsiyeleri şöyle sıralanabilir:
-Önce kendinize güvenin inanın. Ben yapabilirim değil, ben YAPARIM diyerek yola çıkın…
-Vaktiniz sınırlı, onu başkasının hayatını yaşamakla ziyan etmeyin…
- Aykırı olun. Her şey merak etmeyle başlar. Kendi yolunuzu takip edin…
-Hiçbir zaman sabit durmayın. Araştırmacı olun. Siz sabit durursanız birisi gelir sizi geçer
- En önemlisi, hayatınız boyunca hep mutlu düşünün
- İlginizi çeken, sizi mutlu eden işlerle uğraşın. İş hayatında çok arzulu ve kendinizden emin olun
-İşe başlamak için ihtiyaç duyduğun her şey etrafında hazır duruyor. Sadece bakıp görmeni bekliyorlar
-Kişilere güvendiğin hissini ver ama kontrol etmeyi unutma…
-Mücadele kolay bir yol değil; yorar yıpratır, ama hayatınızı anlamlandırır, keyif verir…
Etkinlik sonunda Başkan Aşut gençlerle toplu hatıra fotoğrafı çektirerek Ar-Ge ve inovasyonun efsane ismi Elon Musk’un hayatını konu alan ‘Elon Musk Tesla, SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde’ isimli kitabını hediye etti.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER