MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İçeriden dışarı fotoğraf köprüsü 24.12.2015 tarihinde yayınlandı

“Dışarıdan İçeri, İçeriden Dışarı Fotoğraf Köprüsü” isimli fotoğraf sergisi, Türkiye’nin değişik illerinde yer alan 30 cezaevinden 55 tutsağı ve 55 fotoğraf sanatçısını bir araya getirdi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleşen sergiye, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.


İçeriden dışarı fotoğraf köprüsü

Mahpusların sesini fotoğrafların diliyle dışarıdaki insanlara duyurmak amacıyla 55 fotoğraf sanatçısı, 55 mahpusla buluşarak, “Dışarıdan İçeri, İçeriden Dışarı Fotoğraf Köprüsü” isimli bir sergiye imza attı. Görülmüştür ekibi ile Redfotoğraf Grubunun işbirliğinde açılışı gerçekleşen sergide, 55 eser yer alıyor. Amaç, kolektif bir fotoğraf projesi olarak düzenlenen sergide, mahkumların sesini fotoğrafların diliyle dışarıdaki insanlara duyurmak.

Grup adına açıklama yapan, eski bir mahkum ve yazar olan Adil Okay, Redfotoğraf Grubu ile birlikte bir proje yürüttüklerini ve bu projeyle dışarıdaki insanların içerideki insanlarla iletişim halinde kalmalarını sağlamak istediklerini söyledi. Projeye 2015 Temmuz ayında başladıklarını ve 6 ay sonunda bu fotoğraf sergisini açmayı başardıklarının aktaran Okay, Redfotoğraf Grubu’ndan 55 fotoğraf sanatçısının çektiği fotoğrafları, 55 tutsağa yollayarak yorumlamalarını istediklerini anlattı. Bugün hapishanelerde 173 bin mahkum olduğuna dikkat çeken Okay; “Yıllardan beri mahpuslarla yazışıyoruz. Gün geçtikçe sayımız arttı ve Görülmüştür Ekibini kurduk. Hapishanede mektupların üzerlerinde görülmüştür mührü yer alır, bizim adımız da oradan geliyor. Tüm fotoğrafçılarımız bu işi gönüllü olarak yapıyorlar. Ben Mersin’de yaşadığım için ilk sergimizi burada açmak istedik” diyerek serginin ilerleyen dönemlerde başka illerde de açmayı planladıklarını anlattı.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER