MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Hürriyet Gazetesi Yazarları Mersin’i keşfetti 25.10.2016 tarihinde yayınlandı

Hürriyet Gazetesi’nin 17 yazarı Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) İşbirliği’nde düzenlenen ‘Mersin’i Keşfet’ Organizasyonu çerçevesinde Mersin’e gelerek üç gün boyunca kentin tarihi, turistik yerlerini keşfedip, Mersin lezzetlerini tattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğin ‘Sonuç Toplantısı’ Mersin Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlendi.


Hürriyet Gazetesi Yazarları Mersin’i keşfetti

Toplantının açılışında konuşan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, organizasyonun amacı hakkında bilgi verdi. Hürriyet Gazetesi’nin ekonomiden siyasete, gastronomiden, turizme kadar pek çok farklı alanda yazı yazan 17 köşe yazarı ile birlikte Mersin’e geldiklerini anlatan Ergin, kentin marka olarak güç aldığı yönlerine odaklandıklarını ve ülke genelinde duyurduklarını söyledi. Bu projenin üçlü sacayağı bulunduğunu kaydeden Ergin, bu ayaklardan bir tanesini yerel yönetimlerin, STK’ların ve kent halkının oluşturduğunu, diğerini turistleri kente taşıyacak olan seyahat acentelerinin ve son olarak üçüncü ayağı da medyanın oluşturduğunu söyledi. Bu sayede güçlü bir sinerjinin ortaya çıktığını vurgulayan Ergin, “Bu sinerjiyi yaratmak, Mersin ile ilgili farkındalık oluşturmak adına geldik” dedi. Mersin’in geleceğe dönük üstün noktalarının öne çıkarılacağı stratejik bir vizyon geliştirilmesi gerektiğine değinen Ergin, bu vizyonda Mersin’in tek başına ele alınmaması, Akdeniz Çanağı’nın öne çıkarılması gerektiğini anlattı.

Ulusoy: “Tanıtım, tanıtım tanıtım”
TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy da kentlerin tanıtımı açısından bu projenin büyük önem taşıdığına değindi. Napolyon’un ‘Para, para, para’ sözünü hatırlatarak, “Biz de tanıtım, tanıtım, tanıtım diyoruz. İşte Mersin’in de tanıtılmaya ve korunmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. Mersin’i seyahat acenteleri için ‘yeni bir ürün’ olarak değerlendiren Ulusoy, “Üzerindeki tozu alınca pırıl pırıl bir Mersin çıkacak. Mersin, kongre turizminin, doğanın gelişeceği önemli bir yer. Gastronomi turizmi için çok uygun. Bu yönleri değerlendirilmeli” dedi.
Türk turizminin son dönemlerde yaşadığı sıkıntılara da değinen Ulusoy, “15 Temmuzda bir sıkıntı yaşadık ancak Türkiye tüm dünyaya birlik ve beraberliğini gösterdi. Bölüşe bölüşe tok olmayı öğrendik biz, bölüne bölüne yok olmayı kabul etmiyoruz. En kısa sürede turizmin de toparlanacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasında Mersin kent tarihine ve Mersin’in turizm potansiyeline değinirken, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, kentte devam eden turizm altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER