MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Hollanda rotasını Marmara’dan Akdeniz’e çevirdi 28.05.2015 tarihinde yayınlandı

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Ron Keller, Türkiye ile Hollanda arasındaki ekonomik ilişkilerin Marmara Bölgesi’nde yoğunlaştığına dikkat çekerek, Mersin’le de ekonomik ilişkilerini güçlendirmek istediklerini söyledi. Keller, yaptıkları temaslarda görüşmelerin tanışma boyutunda kalmasını istemediklerini vurgulayarak uzun vadeli ortaklıklar kurmayı arzuladıklarını söyledi.


Hollanda-Türkiye İş Tur’unun bir parçası olarak temaslarda ve firmalar arası eşleştirme faaliyetlerinde bulunmak üzere Adana, ardından da Mersin’e gelen Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Ron Keller ve beraberindeki heyet Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yetkileriyle öğlen yemeğinde bir araya geldi. Yemekte Hollanda heyetine MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Sağlam ve Ufuk Maya’nın yanı sıra Mersin Serbest Bölge İşleticisi A.Ş (MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mum ile Lojistik Platformu Başkanı Jozef Atat da eşlik etti. Yemek öncesi konuşmasında Mersin ile Hollanda arası ticari ilişkiler hakkında bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Sağlam, geçtiğimiz yıl Mersin firmalarının Mersin’den Hollanda’ya yaklaşık 20,9 milyon dolar, bir o kadar da Mersin Serbest Bölge’den ihracat gerçekleştirdiğini, buna karşılık 10 milyon dolar da ithalatı bulunduğunu anlattı. Türkiye Hollanda arası rakamlara da değinen Sağlam, Türkiye Hollanda’ya geçen yıl 3,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirirken yine ithalat rakamlarının da 3,5 milyar dolar seviyelerine ulaştığını bildirdi. Mersin’de 14 adet Hollanda sermayeli firma bulunduğunu kaydeden Sağlam, yapılacak ikili görüşmeler ve bundan sonrasında atılacak adımlarla iki ülke arası ilişkileri daha ileri boyutlara taşımak istediklerini söyledi. Marmara Bölgesi’nde artık yatırım alanlarının dolmaya başladığını dile getiren Sağlam, Hollandalı ve Mersinli firmaların ortak yatırımı ile Mersin’den Ortadoğu ve Afrika ülkelerine açılabileceğini ifade etti.

“Elçiliğimiz aracılığıyla Mersin’e getirdiğimiz ilk ticari heyet”
Büyükelçi Ron Keller ise konuşmasında yaptıkları temasların tümünden pozitif elektrik aldıklarına dikkat çekti. Hollanda Büyükelçiliği’nin Mersin’e ilk kez ticari heyet getirdiğini anlatan Keller, “Bölgenizde bizim için önemli olanaklar olduğunu düşünüyoruz. Hollanda Türkiye ekonomik ortaklığı Marmara Bölgesi’nde yoğun ama biz sizin bölgenizle de ekonomik ilişkilerimizi artırmak istiyoruz” dedi. Mevcut durumda Mersin’de faaliyet gösteren Hollandalı firmalar bulunduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini kaydeden Keller, daha çok firmayı Mersin’e çekmek için çalışacaklarını söyledi. Mersinli firmalarla ilişkilerini güçlendirip uzun vadeli ortaklıklar kurmak istediklerini vurgulayan Keller, bu sayede her iki bölgenin iş potansiyeli, paralelinde de istihdamı ve refah düzeyinin artacağını söyledi. Keller, sözlerini Türk firmalarını da Hollanda’da ağırlamak istediklerini ifade ederek tamamladı.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER