MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Hasan Kırdı’nın canlı performansı beğeni topladı 08.01.2016 tarihinde yayınlandı

Ressam Hasan Kırdı, 57’nci kişisel resim sergisini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açtı. Sergi açılışı öncesinde Kırdı’nın gerçekleştirdiği canlı suluboya performansı ise Mersinli sanatseverlerden tam not aldı.


Hasan Kırdı’nın canlı performansı beğeni topladı

Yurtiçinde ve yurtdışında birçok resim sergisi açan Ressam Hasan Kırdı, 20 eserinin yer aldığı 57’nci kişisel resim sergisini 8 Ocak Cuma günü MTSO Sanat Galerisi’nde açtı. Açılışa MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, MTSO Hukuk Müşaviri Dilek Kurtuluş Zubaroğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.

“Ülkemizde resim sanatı öksüz durumda”
Resim yapmanın ve sanatın bir kültür olduğunu belirten Hasan Kırdı, Türkiye’de resim sanatının öksüz olduğunu ve sanatçılara yeteri kadar saygı gösterilmediğini söyledi. Yurtdışında sanata ve sanatçıya verilen değerin çok daha fazla olduğuna dikkat çeken sanatçı, bu nedenle sergilerinin birçoğunu yurtdışında açtığını dile getirdi. “Ülkemde bu saygıyı görsem Türkiye’deki sergi sayımı artırırım” diyen Ressam Kırdı, “Maalesef Türkiye’de gün geçtikçe galeri sayısı azalıyor. Ülkemizde yeni bir toplum meydana geldi. Sürekli tüketen bir toplum olduk, üretmiyoruz. Teknoloji, genç nesli yaratıcılıktan uzaklaştırdı. Gelecek nesil sanatla ilgilenmeli. Fırçayı eline almalı ve emek vermeli” dedi.

2006 yılından bu yana Antalya’da açmış olduğu atölyesinde çalışmalarına devam ettiğini belirten Hasan Kırdı’nın MTSO Sanal Galerisi’ndeki sergisi 21 Ocak Perşembe gününe kadar açık kalacak.

Sergi hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER