MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Gözne Çok Programlı Anadolu Lisesi Kütüphanesi hizmete açıldı 17.12.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) girişimleriyle yapımı tamamlanan Merkez Gözne Çok Programlı Anadolu Lisesi Kütüphanesi açılışı gerçekleştirildi. Kütüphane öğrencilerin yanı sıra yaz aylarında tüm Gözne halkına hizmet verecek.


Gözne Çok Programlı Anadolu Lisesi Kütüphanesi hizmete açıldı

Gözne Çok Programlı Anadolu Lisesi Kütüphanesi açılışı MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Kanar, Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, MTSO Meclis ve Komite Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan İzol, kütüphaneye kendi yazdığı kitaplardan hediye ederken Oda personeli tarafından toparlanan üniversiteye hazırlık kitapları ve okuma kitapları da kütüphaneye hediye edilen kitaplar arasında yer aldı. İlk olarak Başkan Kızıltan ve Meclis Başkanı İzol başkanlığındaki MTSO heyeti kütüphaneyi ziyaret ederek gençlerle biraraya geldi. Burada İzol'un kitapları hakkında verdiği bilgi sonrasında kesilen kurdele ile kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Kızıltan: "Kütüphanenin herkese açık olması önemli"
Açılış töreninde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, kendisinin de Gözne'de doğduğunu hatırlatarak, "Burası, hayatımda  önem taşıyan az sayıda yerden biri. Çocukluğum ve gençliğim Gözne'de geçti. Bu nedenle bu kütüphanenin benim için anlamı büyük" dedi. Ülke kalkınmasında en önemli unsurun eğitim olduğunu vurguladığı konuşmasını Kızıltan, şöyle tamamladı:
"Eğitimi en üst seviyelere taşımalıyız. Burada yöneticilere ve eğitimcilere büyük görevler düşüyor. Atatürk'ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler yetiştirdiğinizden eminim. Bu ülkeyi kalkındırmak için düşündüğünü uygulayan, sorgulayan, okuyan gençler gerekli. Kütüphanenin herkese açık olması ise ayrıca önemli. 365 gün kullanılmasını dilerim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

İzol: "En büyük ihtiyaç okumak"
Meclis Başkanı Hamit İzol ise ülkenin en büyük ihtiyacının okumak olduğunu vurguladı. Özellikle kadınların okumasını ayrıca önemsediğini dile getiren İzol, "Okullarımız bizim için çok önemli. Öğretmenler baştacımız. Yavrularımız ise geleceğimiz. Özellikle kızlarımız okumalı. Okumalı ki erkek baskısına maruz kalmasın. Kimseye muhtaç olmasın" değerlendirmesini yaptı. Okulların fabrikalardan önemli olduğunu ifade eden İzol, fabrikaları yapacak kişilerin de okuyan gençler olduğunu, ülkeyi yönetecek kişilerin de yöneticileri seçecek kişilerin de okuyan nesiller olması gerektiğini, bu nedenle herkesin çocuğunu en iyi şekilde yetiştirebilmesinin önem taşıdığını söyledi.
Okul Müdürü Mehmet Ali Deveci, ülkelerin kalkınmasının özellikle kasabalar, köylerdeki gençlerin kültürel, sanatsal ve ekonomik olarak gelişmesiyle mümkün olabileceğini belirtip, bunu sağlamanın yolunun da eğitimden geçtiğini söyledi. "Bugün okulumuza yapılan kütüphane, geleceğe yapılan en önemli yatırım olacaktır" diyen Deveci, 4 bine yakın hikaye ve romanı okurlara sunacaklarını anlattı. Deveci, kütüphaneyi yalnızca öğrencilere değil, yöre halkının kullanımına açacaklarını da sözlerine ekledi.
Öğretmen Faik Güçlü ile birlikte hayallerinin Mersin'de kütüphanesiz okul bırakmamak olduğunu kaydeden Dr. Ruhsar Uçar ise konuşmasında, "Bugün 4'üncü okulumuzun kütüphanesini açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mikail Eren, insanların kelime haznelerinin yüzde 10'u ile düşünüp konuştuğunu, bu nedenle okumanın gelişim açısından önem taşıdığını dile getirirken, Gözne Muhtarı Şevket Taşkın, kütüphane açılışı ile okulun önemli eksiklerinden birisinin gedirildiğini söyledi.
Tören, Okul Müdürü Deveci'nin Başkan Kızıltan'a verdiği teşekkür plaketi, öğrencilerin koro performansı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER