Gökgün: “İşletmeniz hakkındaki en doğru değerlendirmeyi Mali Müşavirinizden alabileceğinizi unutmayın” 04.04.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ersin Gökgün kendilerine gelen sorularda Covid-19 salgınına karşı alınan ekonomik tedbirlerin iş çevrelerince zaman zaman doğru değerlendirilemediğini gördüklerini belirterek, dikkat edilmesi gereken konuları sıraladı.

Oda Başkanı Gökgün’ün konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Yaşamakta olduğumuz Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlerin önemli bir kısmını ekonomik tedbirler oluşturmaktadır. Bugüne kadar alınan tedbirler ve yapılan açıklamalara göre vergi ve SGK takviminde birçok değişiklik meydana gelmiştir. Ancak iş camiası tarafından Odamıza aksettirilen sorular ışığında bazı konuların açıklığa kavuşturulma ihtiyacı olduğu değerlendirilmektedir. İşbu nedenle aşağıdaki açıklamaların yapılması gereği oluşmuştur. Buna göre;

1. Vergi Beyannamelerinin tamamı ERTELENMEMİŞTİR.
2. Vergi Ödemelerinin tamamı ERTELENMEMİŞTİR.
3. SGK Bildirimleri ERTELENMEMİŞTİR.
4. SGK Ödemelerinin tamamı ERTELENMEMİŞTİR.
5. 65 yaşüstü Mali Müşavirlerin işini yaptığı firmaların vergi beyannameleri ertelenmiştir.
6. 65 yaşüstü Mali Müşavirlerin işini yaptığı firmaların SGK bildirimleri ERTELENMEMİŞTİR.
7. Kısa Çalışma Ödeneği her firmaya re’sen UYGULANMAMAKTA, gerekli şartları ve belgeleri sağlayan firmalara dijital ortamda yapılan müfettiş incelemesi neticesinde uygulanmaktadır.

Vergi Erteleme Kapsamında olup olmadığınızı interaktif vergi dairesi aracılığı ile;

https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/main.jsp?token=d1078f5e3dc646b78d5d4e5842f21e97feb48d366bc7617458b6679dec12675154a01fccc42292bb04d926bc259dbc75e39dd8e202535fd70a7098396c74a6f7 linkinden,

SGK Ödemelerinin ertelenmesi kapsamında olup olmadığınızı SGK işveren sistemi aracılığı ile; https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi linkinden KONTROL EDEBİLİRSİNİZ.

İşletmeniz hakkında ki en doğru değerlendirmeyi Mali Müşavirinizden alabileceğinizi unutmayınız. Her yapılan yeni düzenleme veya değişiklik odamız internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulmaya devam edecektir.”