MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

GIDA, GIDA TEKNOLOJİLERİ VE NARENCİYE FUARI BİRLİKTE DÜZENLENDİ 05.11.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin’de bu yıl 9. Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Pakatleme Fuarı ilk kez Mersin Narenciye Fuarı ile birlikte düzenlendi. Yenişehir Fuar Merkezi’nde 5 Kasım’da ziyaretçilere kapılarını açan fuar, 8 Kasım’da sona erdi. Fuarın açılışında konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Kasım Tanrıöver, “Mersin’in zenginleşebilmesi için üretmekten, özellikle ileri teknoloji ve yenilikçiliği kullanarak katma değer yaratmaktan, ürettiğini markalaştırmaktan başka çaresi yoktur” dedi.


GIDA, GIDA TEKNOLOJİLERİ VE NARENCİYE FUARI BİRLİKTE DÜZENLENDİ

Çadırda başlayan fuar serüveninin bugün uluslar arası bir boyutta devam ettiğine dikkat çeken Tanrıöver, küresel ekonomik krizlere rağmen fuar organizasyonlarına aralıksız devam edildiğini söyledi. Önceleri tarım ve gıdanın tek bir fuar çatısı altında düzenlendiğini hatırlatan Tanrıöver, ardından kendi içinde ikiye ayrılarak ihtisaslaştığını anlattı. Bugün ise gıda fuarına narenciye fuarının da entegre edildiğini kaydeden Tanrıöver, “Bu yenilik fuara başka bir boyut kattı. Tarımsal üretici ve teknoloji üreticisi bir araya geldi” dedi.

“Fuarların devamlılığı önemli”

Küresel ekonomik sıkıntılara, seçim durgunluğu nedeniyle piyasalarda oluşan olumsuz tabloya rağmen fuarlara kesintisiz devam edilmesinin büyük önem taşıdığını da vurgulayan Kasım Tanrıöver, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Mersin temel anlamda tarımda çok güçlü bir kent. Ancak, gıda sektörünün önemi; Tarım ve hayvancılıktan elde edilen ana ürünleri katma değere dönüştürmesidir. Gıda sektörünün bilim ve ileri teknoloji desteğinde gelişmesiyle birlikte; Tarım ürünlerinin işlenmeden, katma değer yaratılmadan, para kazanmayan bir anlayışla yurt dışına ihraç edilmesi dönemi geride kalmıştır. Mersin artık gıdada katma değer yaratır hele gelmiştir. Mersin uluslararası alanda aldığı yeni rollerle, lojistik gücüyle, ihracat deneyimleriyle ülkemizin gıda sektörünün pazarlandığı yer haline gelmiştir. İşte bu fuarın önemi ve amacı budur.”
Açılış konuşmalarında Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, hedeflerin büyük tutularak EXPO’nun hedeflenmesi gerektiğini söyledi. EXPO’nun kent tanıtımlarındaki önemine dikkat çeken Göçer, bir haftalık etkinlik için organizasyonun düzenlendiği kente 20 milyon dolarlık yatırım götürüldüğünü, 20-40 milyon arası ziyaretçinin geldiğini söyledi. 
Açılışta tarımın Mersin ekonomisi için önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise üretilen tarım ürünlerinin sanayi ürününe dönüştürülmesi yönündeki girişimleri desteklediklerini, müteşebbislerden de bu konuda ellerini taşın altına koymasını beklediklerini söyledi. Belediye bünyesinde Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nı kurduklarını açıklayan Kocamaz, üreticilere eğitimlerle yol gösterici olmak, bir taraftan da üretilen ürünlerin saklanması, pazarlanması, konsantre ürünlere dönüştürülmesi gibi birçok projeyi hayata geçirmek için çalışmalar başlattıklarını söyledi. 
Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz narenciyenin Mersin için önemine dikkat çekerek 2020 yılında 14. Uluslar arası Turunçgil Kongresi’nin Mersin’de düzenleneceğini hatırlatırken CNR Holding Kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Erdem Taylanlı, “Narenciye Fuarı’nın da önümüzdeki yıllarda gelişerek Mersin’i ulusal ve uluslar arası pazarlarda pay sahibi yapacak ticari bir etkinliğe dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER