MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

“Gençlere yatırım, geleceğimize yatırımdır” 14.09.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, globalleşen dünyada dil bilmenin önemine dikkat çekerek, “Gençlere yatırım geleceğimize yatırımdır. Son 5 yıldır özellikle meslek lisesi öğrencilerimizin dil becerilerini artırmaya yönelik çalışıyoruz. Odamızın bundan sonra da yoluna bu anlayışla devam edeceğine inanıyorum” dedi.


“Gençlere yatırım, geleceğimize yatırımdır”

MTSO’nun eğitime desteği sürüyor. 5 yıl önce Kadri Şaman MTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören başarılı öğrencileri İngiltere’de yaz okuluna gönderen MTSO, son iki yıldır bu projesine Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini de dahil etti. Amerikalı öğretmen Suzi Çoban’ın bu iki okulda görev almasını sağlayarak öğrencilere İngilizce pratik yapma imkanı tanıyan MTSO, bu süreci başarılı öğrencilere yurtdışında 15 günlük eğitim imkanı sağlayarak sürdürdü.

Önceki yıllarda olduğu bibi bu yıl da her iki okuldan üçer öğrenci İngiltere’nin Brighton kentinde gerçekleşen yaz okuluna katıldı. İki haftada 32 saat İngilizce derslerine katılan öğrenciler İngiliz ailelerin yanında konaklayarak dil becerilerini geliştirdi. Öğrenciler, eğitimin yanı sıra program kapsamında çeşitli sosyal aktivitelere ve şehir turlarına katılarak İngiltere’yi de tanıma fırsatı buldu.

Eğitimlerini tamamlayarak Mersin’e dönen Kadri Şaman MTSO MTAL’den Begüm Şaar, Sinem Çabuk ve Melis Karabulut ile Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Veli Öncü, Muhammet Furkan Yıldız ve Ulaş Öztürk, okul müdürleri ve öğretmenleriyle birlikte MTSO’yu ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen gençler deneyimlerini paylaştı.

“Her iki okula dil laboratuvarı talebi”

Ziyarette Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Urhan, denizyıldızı misali tüm gençlere dokunabilmenin imkanı bulunmasa da ulaşılabilen öğrencilerinin hayatının değişmesine vesile olan bu proje için MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti. Kadri Şaman MTSO MTAL Müdürü Nural Geyik ise projenin TOBB çatısı altında 81 ile yayılması halinde daha çok gencin bu fırsattan yararlanabileceğine dikkat çekti.

Gençlere eşlik eden Amerikalı öğretmen Suzi Çoban ise iki okulda da dil laboratuvarına ihtiyaç duyulduğunu anlattı. İmkânsızlıklar nedeniyle mevcut laboratuvarların sınıfa çevrilmek durumunda kaldığına değinen Çoban, çocukların dil gelişimi adına bu imkanın tanınması gerektiğini vurguladı.

İmkanlar çerçevesinde eğitime her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, gençlere seslenerek, “Sizlere güveniyorum. Sizler bu ülkenin yıldız kişileri olacaksınız” diye konuştu.

Ziyaret, Başkan Aşut’un, heyete ‘21. Yüzyılla Büyük Yüzleşme’ isimli son kitabını hediye etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER