MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Genç fikirler ödüllerini aldı  28.06.2019 tarihinde yayınlandı

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu koordinatörlüğünde yürütülen Fikir Otobüsü Lise Projesi Ödül Töreni’nde dereceye giren genç girişimciler ödüllerini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen törenle aldı. Törende konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Dereceye giren giremeyen tüm öğrencileri kutluyorum. Yılmayın ve sürekli araştırma içinde olun” dedi. 


Genç fikirler ödüllerini aldı 

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı tarafından desteklenen, MTSO, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu, Mersin Üniversitesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Fikir Otobüsü Lise Projesi Ödül Töreni MTSO Hizmet Binası’nda düzenlendi. Törenin açılışında konuşan TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper, Fikir Otobüsü Lise Projesi Kapanış Toplantısı’nın ardından ödül törenini yaptıklarını belirtip, “Ödül törenimizde dereceye giren öğrencilerimiz projelerini de sunacak. Proje sunumlarının yatırımcıların ilgisini çekmesini umut ediyorum” dedi. 
Ardından söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, bunun bir yarışma olduğunu, bu nedenle dereceye giren ya da giremeyen projelerin bulunmasının normal olduğunu dile getirip şunları söyledi: 
“Bu bir yarışma ve bir kazanan belirlenmek durumundaydı ancak sonuçta katılan tüm projeler takdire şayandı. Hepsinde bir emek ve bilgi birikimi vardı. Bu projeleri hazırlayıp yarışmaya katılmanız, cesaretinizin, özgüveniniz yüksek olduğunu gösteriyor. Bu nedenle geleceği şekillendirecek siz gençlerle gurur duydum. Dereceye giren girmeyen tüm öğrencileri kutluyorum. Geleceği sizler yöneteceksiniz. Yılmayın ve sürekli araştırma içinde olun.”
20 Aralık 2018’de başlayıp 10 Haziran 2019’da sona eren Fikir Otobüsü Lise Projesi’ne yapılan 20 başvuru sonrasında jüri değerlendirmesiyle dereceye giren okullar ve öğrencilerin isimleri şöyle: 
Kadri Şaman MTSO Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sertay Sakar, Enes İlçiktoğ ve Kerem Çiçek’in Berrin Tosmur Şahin danışmanlığında yürüttüğü IOT Class (İnternet of thinks class) Projesi birinci oldu. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Anadolu Lisesi’nden Hüsniye Sude Denizci, Tolga Metin ve Melisa Ünal’ın Hakan Öztürk danışmanlığında yürüttüğü ‘Gteck MI’ Projesi ikinci, Şehit Kübra Doğanay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Saliha Turanalp ile Berivan Küçükkaya’nın Kemal Bozkurt danışmanlığında yürüttüğü ‘Hem Temiz Hem Tasarruflu’ isimli projesi üçüncü oldu. 
Öğrencilerin proje sunumları, ödüllerin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona eren törende birinci olan ekibin tamamına diz üstü bilgisayar hediye edilirken ikincilere arduino uyumlu saat ve üçüncülere ise Raspberry pi seti verildi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER