MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Gazeteciler toplumun sesi olmalıdır 10.01.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, basının, demokrasi ve demokrasinin en büyük nimeti olan çok sesliliğin temelini oluşturduğunu söyledi.


Gazeteciler toplumun sesi olmalıdır

Medyanın tarafsız bakan üçüncü gözü olmadan toplumun tarafsız anlamda bilgilendirilmesinin mümkün olmadığını vurguladığı mesajında Kızıltan şu ifadelere yer verdi: 
“Basın, demokrasin ve demokrasinin en büyük nimeti olan çok sesliliğin temelini oluşturmaktadır. Basın dünyası, çağın ve teknolojinin gelişmeleriyle artan iletişim araçlarının çeşitliliği ile büyümüş, farklılaşmıştır. Ancak, yine merkezinde gazeteciliğin yattığı medya dediğimiz bu dünyanın olaylara bakan üçüncü gözü olmadan toplumun tarafsız anlamda bilgilendirilmesi mümkün değildir. Basın içinde ise belki de işin en zor ve çileli kısmını gazeteciler çekmektedir. Şartlar ne olursa olsun bilgiyi ve olayları topluma duyurmayı tek amaç edinen ve bu yolda kişisel fedakarlığın en büyüğünü yapan kişilerdir gazeteciler… Gazeteciler bir haberin peşinden koşarken birçok sorunla yüz yüzedir. Çoğu zaman korumasızdır. Özellikle, yerel gazeteciler için bu sorunlar iki kat daha fazladır. Gerek çalışma koşulları gerekse sosyal haklarındaki eksikler bakımından yerel gazeteciler çalışırken büyük bir fedakarlık göstermektedirler. Bu eksiklerin yasalarla giderilmesi en büyük dileğimizdir. Öte yandan, basın dünyasının da daha kaliteli hale gelebilmesi, kendi içindeki, basının etik kurallarına uymayan kurum ve kişileri dışlamakla olacaktır. Unutulmamalıdır ki basın ve gazeteciler sadece ve sadece toplumun sesi olmalıdır. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplumun sesi olan, etik kurallara uyan basınımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Mersin’in ulusal ve uluslararası açılımında en önemli paydaşımız olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm basın emekçilerine sağlık ve başarılar diliyorum.”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER