MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

FİKİR OTOBÜSÜ YOLA ÇIKTI 21.11.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Üniversitesi, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde hazırlanan Fikir Otobüsü Projesi yola çıktı. Lansmanın ardından ilk durak mentörlerle buluşma oldu. Tarım-gıda, turizm ve lojistik sektörlerinde gençlere yardımcı olacak mentörler basına tanıtıldı.


FİKİR OTOBÜSÜ YOLA ÇIKTI

Proje kapsamında Enis Gürüz Hekimoğlu, Veysel Memiş ve Emre Gönüllü Tarım-Gıda sektöründe mentörlük yapacak. Turizm sektöründe Numan Olcar, Burak Hosta, Arda Balkış, İbrahim Kırmızıer, Emrullah Yimşek ve Gülizar Güneş mentör olurken lojistik sektörünün mentörleri Ufuk Maya, Kemal Yüksel, Zeki Şan, Zafer Emirel ve Metin Altınsoy olacak. 
Mentörlerle basın mensuplarının bir araya geldiği kahvaltılı buluşmada proje hakkında bilgi veren TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper, çalışmalarını anlattı. 
İlk olarak 17-18 Kasım tarihleri arasında İş-Kur tarafından düzenlenen İş ve Kariyer Fuarı’nda genç girişimciler ve öğrencilerle bir araya geldiklerini bildiren Kiper, burada bilet şeklinde tasarlanan broşürleri dağıttıklarını söyledi. Ardından İstanbul’da düzenlenen G3 Forumu’na katıldıklarını dile getiren Kiper, burada da melek yatırımcılarla buluşarak projelerini anlattıklarını ifade etti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile de bir araya gelip proje hakkında bilgi verdiklerini kaydeden Kiper, bundan sonraki aşamada Mersin’deki Mersin, Toros ve Çağ üniversitesi öğrencileriyle bulaşacaklarını ve son görüşmeyi ise MTSO’da düzenleyecekleri toplantıda gerçekleştireceklerini açıkladı.

6 Aralık’ta tamamlanacak
Başvuruları internet siteleri olan www.fikirotobusu.com adresinden toplamaya başladıklarını vurgulayan Osman Kiper, 18-40 yaş arasında tarım-gıda, turizm ve lojistik sektörlerinde yenilikçi iş fikri olan herkesin başvurusunu beklediklerini açıkladı. Bu fikirlerin mentörlerin yönlendirmeleri dışında ticari bir değere dönüştürüleceğini kaydeden Kiper, 6 Aralık’ta başvuruların sona ereceğini söyledi. Bu noktada konunun duyurulması adına basın mensuplarına önemli görevler düştüğüne de işaret eden Kiper, kamuoyuna, ‘Fikir Otobüsü Kalkıyor’, ‘Geç kalmayın, siz de yerinizi alın’ çağrısı yapılmasını istedi. 
Ardından mentörleri basına tanıtan Kiper, mentörlerin hepsinin sektöründe uzman kişilerden seçildiğini söyledi. Mentörlerin rehberlik ettiği kişi ya da firmanın kendi çözümlerini bulmasına yardımcı olacağını vurgulayan Kiper, fikir sahiplerine yeni bakış açıları kazandıracaklarını söyledi. İyi bir mentörün girişimcilikle yakından ilgili olması gerektiğine dikkat çeken Kiper, girişimciliğin iyi ve kötü yönlerini gösterip olumsuz durumların potada eritilip girişimci adayına yardımcı olmalarını beklediklerini anlattı. İki tip mentör bulunacağını da açıklayan Osman Kiper, bir tanesinin sürekli mentör olup projenin yoğun şekilde içinde yer alacağını bir tanesinin de sektör mentörü olarak yön gösterici rol üstlenip doğru kişilerle doğru temasların kurulmasına yardımcı olacağını bildirdi.

Aşut: “Girişimci sayımızın artmasını istiyoruz”
Fikir Otobüsü Projesi’ni önemsediklerini vurgulayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise konuşmasında memur yerine Türkiye’de girişimci sayısının artması gerektiğini dile getirdi. Girişimci sayısının artmasıyla işsiz sayısının azalacağına dikkat çeken Aşut, bunun da Fikir Otobüsü gibi projelerle daha rahat sağlanabileceğini ifade etti. Mersin’deki üniversitelerin de bu konuda çeşitli adımlar atması gerektiğine dikkat çeken Aşut, şunları söyledi: 
“Örneğin bir Sabancı Üniversitesinden mezun olmak için öğrencilerin şirket kurması gerekiyor. Bunu biz de ilimizdeki üniversitelerde yapabiliriz. ya da TOBB Üniversitesi öğrencileri bir dönemini sahada işyerlerinde eğitim alarak geçiriyor. Bu tarz etkinlikler de girişimci sayısının artmasına yardımcı olacaktır.”



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER