MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Facebook İstasyon için imzalar atıldı  19.11.2019 tarihinde yayınlandı

İşletmelerin sosyal medya aracılığıyla küresel pazarlara ulaşmasının önünü açacak Mersin Facebook İstasyon için imzalar atıldı. Bu istasyonda verilecek eğitimlerle girişimciler ve girişimci adayları teknolojideki son gelişmeleri yakından takip ederek kendi ürünlerini tanıtırken teknolojinin sunduğu fırsatlardan daha aktif yararlanabilecek. 


Facebook İstasyon için imzalar atıldı 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Facebook ve Habitat Derneği işbirliğinde Mersin Facebook İstasyon Protokol İmza Töreni ile Girişimcilik ve Yeni Teknolojiler Paneli düzenlendi. Törende aynı zamanda Mersin Facebook İstasyonu’nun Mersin Üniversitesi Girişimcilik Limanı çatısı altında genç girişimcilere hizmet vermesi amacıyla MTSO ve Mersin Üniversitesi arasında ikinci bir protokol daha imzalandı. İmza töreninde konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, dijitalleşmeyi yalnızca yazılım kullanmak olarak anlamamak gerektiğini belirtip, "Teknolojiyi yaygınlaştırıp üretmemiz halinde dijitalleşmiş oluruz. Aksi halde kullanıcı olmaktan öteye geçemeyiz. Mersin Üniversitemizin de teknoloji yazılımlarını geliştirme yönünde insan yetiştireceğini biliyorum" dedi. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise göreve gelmesiyle birlikte bilgisayar bölümünü aktive ettiklerini hatırlatarak, gerek bu bölüm mezunları, gerek teknopark gerekse teknoloji transfer ofisi ile kentteki dijitalleşme çalışmalarına önemli katkılar sunduklarını ifade etti. 

İstasyon girişimcilere fırsatlar sunuyor
İmza töreni sonrasında düzenlenen panelin konuşmacıları Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Uzmanı Handan Köse ve TOBB Mersin İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Osman Kiper oldu. 
Mersin dahil 7 ilde açılması planlanan Facebook İstasyon Projesi hakkında bilgi veren Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, şunları söyledi: 
"3 ortaklı bir proje ve yürütücü kuruluş biziz. TOBB gibi çok büyük bir camia yanımızda. Facebook son 2 yıldır girişimler arası interaktif diyalog başlatmak için toplum merkezleri kurmayı planlıyordu.  Bu istasyonlar bilgiye, müşteriye ulaşmak, network kurmak için önemli fırsatlar sunuyor. Düzenlenecek eğitim programları ile 35 bin kişiye ulaşılması düşünülüyor. bu programlar işletmelerin küresel pazarlara ulaşmasının önünü açacak." 
İstanbul'da istasyonda yapay zeka laboratuvarları bulunduğunu, blokchain okulu açtıklarını, çocuklara kodlama eğitimleri verdiklerini, kaydeden Hazır, "Elimizde içerik ve gönüllü eğitim ekibimiz var. Talep olması halinde hepsini buraya da taşırız" dedi. 

5. imza Mersin'de atıldı
Facebook İstasyon açılışının Eylül ayında gerçekleştirildiğini anlatan TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Uzmanı Handan Köse, bu projenin KOBİ'lerin dijitalleşmesine yardımcı olmayı, ihracata yönelmelerini sağlamayı, görünürlüklerini artırmayı hedeflediğini söyledi. Geçmişte bir işe başlarken çevredeki güvenilir insanların fikirleriyle yola çıkıldığını kaydeden Köse, bugün ise sosyal medya aracılığıyla yapılan kamuoyu araştırmalarının birçok kişi için yol haritası oluşturduğunu anlattı. TOBB bünyesindeki Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları aracılığıyla çok daha fazla girişimciye ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Köse, ilk etapta toplamda 7 istasyon planlandığını ve 5'inci imzanın Mersin'de atıldığını ifade etti. 

"Eğitimler iki ayrı noktada düzenlenecek"
TOBB Mersin İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Osman Kiper ise, tüm üyelere "Facebook ve instagram ile ihracatınızı artırmak ister misiniz?" diye bir mesaj attıklarını söyledi. Kendileri de girişimci olunca projelere sonuç odaklı baktıklarını vurgulayan Kiper, özellikle 'Sınırları Aşan KOBİ'ler' programına ağırlık vereceklerini anlattı. Bu program ile şirketlerin ve iş insanlarının ürünlerini yurtdışı pazarlara facebook ve instagram aracılığıyla nasıl satabileceklerinin eğitimlerinin verileceğini bildiren Kiper, "Bunun yanında günümüzdeki en önemil konulardan olan dijital varlık oluşturma, dijital araçların kullanımı, mobil fotoğrafçılık gibi yan konularda da eğitimler verilecek" dedi. Eğitimlerin iki ayrı noktada gerçekleşeceğini de kaydeden Kiper, işletmelerin MTSO'da düzenlenecek eğitimlere katılabileceğini, öğrenci ve girişimci adaylarının ise Mersin Üniversitesi içerisindeki Genç Girişimci Merkezi Girişimci Limanı'nda düzenlenecek eğitimlerden yararlanabileceğini anlattı. 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER