MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Eski belediye başkanı MTSO’da sergi açtı  20.12.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Güzelyayla Eski Belediye Başkanı Sayım Koç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde kişisel resim sergisi açtı. Tutkuyla bağlı olduğu tuvallerinde Toroslar’ın vazgeçilmezi Yörükleri konu alan sanatçı, Yörüklerin kaybolmaya yüz tutmuş kültür ve değerlerini gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor. 


Eski belediye başkanı MTSO’da sergi açtı 

MTSO Sanat Galerisi, Ressam Sayım Koç’un resim sergisini ağırlıyor. 32’inci kişisel sergisini açan Koç, sanatseverlerin beğenisine sunduğu 35 eserinde Toroslar’ın vazgeçilmezi Yörüklerin kaybolmaya yüz tutmuş kültür ve değerlerini gün yüzüne çıkarıyor. Geçmiş yıllarda MTSO Sanat Galerisi’nden resim eğitimi de alan Koç'un sergisine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Gülcan Kış, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Güneş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fatma Yanık ile MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Koç, Mersin’de doğup büyüdüğünü ve bu kentin bir çocuğu olarak bizzat yaşadığı kültürü tuvallere aktardığını söyledi. Bugüne kadar öğretmenlik, belediye başkanlığı, çiftçilik gibi birçok iş kolunda  faaliyet gösterdiğini anlatan Koç, hiçbir zaman resimden vazgeçmediğini, çocukluğundan bu yana resme meraklı olduğunu söyledi. Uzun yıllar MTSO Sanat Galerisi’nde Ressam İlhan Çevik’ten resim kursları aldığından bahseden Koç, sanatta 27’nci yılını geride bıraktığını bildirdi. 
Bu sergisiyle geçmişten geleceğe mesaj vermek istediğini ifade eden Koç, “Bazı değerlerimiz, örneğin, Orta Toroslar’ın insanı, yaşayışı, kültürü ve doğal güzellikleri, teknolojinin gelişimine yenik düşüyor. Ben de bu değerlerimizi tablolarda yaşatmaya çalışıyorum” diye konuştu. 
Sanatçı Sayım Koç, MTSO tarafından geçtiğimiz günlerde sektöre yıllarca verdikleri hizmetlerle, yaptıkları çalışmalarla iz bırakan 10 eğitimci arasında plaket almıştı. Yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda resimleri bulanan sanatçı, çalışmalarına kendi resim atölyesinde devam ediyor. 
2 Ocak’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER