“Eserlerimle dünyaya iz bırakmak istiyorum” 04.03.2016 tarihinde yayınlandı

Ressam Ahmet Suna’nın, 7’nci kişisel sergisi MTSO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Açılışta konuşan sanatçı; “Eserlerimle, yaşadığım sürece ve sonrasında, dünya üzerinde iz bırakmak istiyorum” dedi.

“Eserlerimle dünyaya iz bırakmak istiyorum”

Sergi açılışına; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fuad Budur, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek,  MTSO Başkan Danışmanı Orhan Çapan,  MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ve çok sayıda sanatsever katıldı. 12 eserin yer aldığı sergi, Melekler, Paris ve Modern Soyutlama konseptli 3 seriden oluşuyor. Eserlerinde akredite resim tekniği kullanan sanatçı, 7’nci kişisel sergisini açtı. Farklı çalışmalarıyla dikkat çeken Ressam Ahmet Suna; “Eserlerimle, yaşadığım sürece ve yaşamımdan sonra, dünya üzerinde iz bırakmak istiyorum” dedi. Hiperaktif bir kişiliğinin olduğunu dile getiren Suna, resim yaparak kendini disipline ettiğini anlattı. “Resim yapmak, Tanrı’nın bana verdiği bir ceza olduğunu düşünüyorum” diyen Suna, resim yaparak hem içindeki enerjiyi attığını hem de bu enerjiyi sanata çevirdiğini söyledi. Sanatın karşılık beklemeden sevgi ile yapılması gerektiğini vurgulayan Suna, sanatla uğraşmak isteyen gençlere, “Yaptığınız işten hemen karşılık beklemeyin ve sürekli bir şeyler üretmeye devam edin” tavsiyesinde bulundu. “Üretmediğiniz sürece yok olursunuz” diyen Suna, eğitim, bilim, sanat gibi dallarda arının bal ürettiği gibi üretim yapılması gerektiğine dikkat çekti. 2010’dan bu yana Paris’te yaşadığını ve çalışmalarına orada devam ettiğini anlatan sanatçı, sanat hayatına katkı sunacağına inandığı için Paris’e yerleştiğini söyledi. Mayıs ayında Paris’te resim fuarına katılacağını da bildiren sanatçı, Mersin’de daha önce de sergileri bulunduğunu ve bir kez daha sergi açmış olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.