MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

ERDOĞAN 32. RESİM SERGİSİNİ AÇTI 02.10.2015 tarihinde yayınlandı

Ressam Nurullah Erdoğan'ın 32'nci resim sergisinin açılışı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi'nde gerçekleştirildi. Açılışa; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kasım Tanrıöver ve çok sayıda sanatsever katıldı.


ERDOĞAN 32. RESİM SERGİSİNİ AÇTI

Mersin’deki sergisinin aynı zamanda 8. kişisel sergisi olduğunu açıklayan Nurullah Erdoğan burada 38 adet eserini sergilediğini bildirdi. Bu sergisinde ağırlıklı olarak sosyal olayları, savaşları, doğal afetleri tema olarak aldığını ifade eden Ressam Nurullah Erdoğan, resme merakının küçük yaşlarda başladığını söyledi.

“Büyüdüğüm şehirde sergi açtığım için mutluyum”
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir lisede, resim öğretmeni olarak görev yaptığını anlatan Erdoğan, asıl mesleğinin heykeltıraşlık olduğunu dile getirdi. Resme olan merakının ise küçük yaşlarda başladığını kaydeden Erdoğan, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü'nden mezun olduğunu anlattı. 
Mersin'de bir süre eğitim gördüğünü kaydeden Erdoğan, "Mersin'de ilk defa sergi açıyorum. Yetiştiğim, büyüdüğüm şehirde sergi açmanın bana verdiği mutluluğu tarif edemem" dedi. 
"Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünü hatırlatan Erdoğan, sanatın, insanların gelişimlerini olumlu yönde etkilediğini söyledi. Ressam Nurullah Erdoğan; "Sanatla iç içe yaşayan insanların hayata bakış açılarının çok farklı olduğu ve hayata iyimser baktıklarını gördük. Bende bir eğitimci olarak bunu her zaman öğrencilerime tavsiye ettim. Resim alanında eğitim almasalar bile resimle ilgilenmek bir insanın gelişimi konusunda çok büyük katkısı olduğuna inanıyorum" diye konuştu. 
15 Ekim’e kadar açık kalacak olan sergi hafta içi 08.30 – 17.30, Cumartesi günleri ise 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER