MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Eğitim önceliğimiz 03.10.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sayman Üyesi Cem Bucuge, eğitimin bütüncül kalkınmanın en temel bölümü olduğunu belirtip, bu bakış açısı ile Oda olarak eğitime desteği her zaman sürdüreceklerini söyledi.


Eğitim önceliğimiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile MTSO işbirliğinde 800 ilkokul öğrencisine kırtasiye yardımı yapıldı. MTSO Yönetim Kurulu tarafından tespit edilen, ağırlıklı taşımalı eğitim yapan ve kırsalda yer alan, ihtiyaç sahibi 29 ilkokul ile bir de denetimli serbestlik kurumu aracılığıyla mahkum çocuklarından oluşan 800 öğrenciye kırtasiye yardımı gerçekleştirildi. Yardımlar sırasında öncelik bu yıl okula başlayan birinci sınıf öğrencilerine verildi. Okul ziyaretlerine MTSO Yönetim Kurulu'nu temsilen Sayman Üye Cem Bucuge ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı Halil Kürek ve Nedim İkanç katıldı. Ziyaretlerde bir taraftan öğrencilerle bire bir sohbet etme imkanı bulan MTSO Yönetimi, diğer taraftan okul müdürleriyle bir araya geldi. Ziyaretler sonrasında kısa bir değerlendirme yapan MTSO Sayman Üyesi Cem Bucuge, “MTSO olarak sadece kentimizin ekonomik kalkınmasına değil, bu kalkınmanın temel öğesi olarak gördüğümüz eğitim alanına da desteğimiz devam ediyor. TOBB ile Odamızın işbirliğinde her eğitim ve öğretim yılı başında yaptığımız kırtasiye desteğini bu yıl da gerçekleştirdik. İhtiyaç sahibi 800 öğrencimize kırtasiye ve eğitim desteğini organize ettik” dedi.
Eğitimi bütüncül kalkınmanın en temel kısmı olarak gördüklerini ve her zaman öncelik verdiklerini vurgulayan Bucuge, eğitim nitelikli hale gelmeden ekonominin kaliteli hale gelemeyeceğini bildiklerini söyledi. Bucuge sözlerini, “MTSO olarak eğitime destek ve eğitim projelerimiz Odamız vizyonunun en temel kısmı olmaya devam edecektir” diye sürdürdü.
Diğer yandan Kadri Şaman MTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin dil eğitimine katkı noktasındaki çalışmaların devam ettiğini de bildiren Bucuge, Amerikalı öğretmen Suzi Çoban’ın bu okullardaki öğrencilere eğitim vermesini sağladıklarını hatırlattı. Aynı zamanda bu iki okulun başarılı üçer öğrencisini İngiltere’de yaz okuluna göndermeyi sürdürdüklerini de bildiren Bucuge, “Öğrenciler 15 gün boyunca İngiltere kalıp iki haftada 32 saat İngilizce derslerine katılarak bir yandan gramer bilgilerini geliştiriyor, diğer yandan İngiliz ailelerin yanında konaklayarak pratiklerini geliştirme fırsatı yakalıyor. Program kapsamında öğrencilerin boş zamanlarında çeşitli sosyal aktivitelere ve şehir turlarına katılmaları sağlanıyor. Bu sayede de vizyonlarının gelişip yeni hayat görüşleri ile Mersin’e dönmeleri hedefleniyor” dedi. 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER