MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı Mersin’de düzenlendi 06.03.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl ilki düzenlenen Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı açılışına katıldı. Fuar ile üniversite öğrencilerine geleceklerini planlarken rehberlik yapılması hedefleniyor. 


Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı Mersin’de düzenlendi

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı’nda 9 bölge üniversitesi, kamu ve özel sektörden 100’den fazla firma stant açtı. Bu stantlarda kurumların insan kaynakları yöneticileri öğrenciler ve mezun gençlerle buluştu. 5-6 Mart günlerinde düzenlenen fuarda gençler gelecekte hangi alanlarda çalışabileceklerine dair akıllarına takılan sorulara yanıt bulma fırsatı yakaladı. 
Fuarın açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, 82 milyonluk nüfusa sahip bir ülkede eğitim alanında çalışmanın zorluğuna dikkat çekti. 3 – 5 milyon nüfuslu ülkelerdeki gibi küçük gayretlerle büyük faydalar sağlanamadığını belirten Atay, “Eğitimde reform için hem maddi kaynak hem de insan kaynağı gerekiyor. O nedenle üniversitelerin sayısını artırdık. 70 – 80 bin olan akademisyen sayısı şu an 160 bin civarında. Bu ülke akademik alanda, bilim dünyasında, teknolojide ayağını yerden kesmiştir. Yakın zamanda birçok alanda ülkemizi, performansı en iyi ülkeler standardına yükselteceğiz. Bu nedenle fuarları önemsiyoruz” dedi. “Fuar, fırsat eşitliği sağlaması adına da önemlidir. Sizin, birkaç soru eksik yaptık, İstanbul ya da Ankara’da okuyamadık diye üzülmenize gerek yok. Bizim de yetenekli gençleri göz ardı edip kaçırma isteğimiz yok. Ülkedeki tüm gençlerin eşit iş imkanlarına sahip olabilmesi adına kariyer fırsatını buraya getirdik” diyen Atay, fuarın bundan sonra her yıl düzenli olarak sürdürüleceğini belirtip, sonrasında ise Türkiye’nin tüm bölgelerine yaymak istediklerini sözlerine ekledi. 

Su: “En önemli konu insan kaynağı”
Bugün tüm dünyada en önemli konunun yetişmiş insan kaynağı olduğunu vurgulayan Mersin Valisi Ali İhsan Su, öğrencilerin yetişmesi, iş sahibi olması, kendini belli bir alanda geliştirmesi, kendine, topluma, çevresine, insanlığa faydalı bir birey olmasının önemine değindi. Bu kapsamda ilk bölgesel kariyer toplantısının yapıldığını hatırlatan Su, “İnanıyorum ki, bu kariyer fuarında hem çok değerli öğrenciler hem de kurumlarımız çok ciddi görüşmeler gerçekleştirecektir. Öğrencilerimizin hayatlarına bakış açılarını mutlaka değiştirecektir” ifadelerini kullandı.

Çamsarı: “Öğrenciler geleceklerine daha sağlıklı yön verecek”
Pek çok öğrencinin okulu bitirdikten sonra ne iş yapacakları konusunda kaygılandığını hatırlatan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise şunları söyledi: 
“Araştırmalar özellikle lisans mezunları olmak üzere, işsizlerimizin olmasının hem devlet hem de ülke kaynaklarımızın harcanması noktasında ciddi bir enerji kaybı olduğunu gösteriyor. Kariyer merkezleri ve bu toplantılar tam da bu işe yaramakta. Fuara katılan öğrenciler, sadece hocalarından değil firmalardan ve hatta kamu kurumlarından, okullarını bitirdikten sonra ne yapmaları gerektiği, hangi kurumda ne konumda çalışabilecekleri konusunda bilgi alacaklar. Bu bilgiler sonrasında geleceklerine daha sağlıklı yön vereceklerine inanıyorum. Fuar bu anlamda bir rehber niteliği taşımaktadır.”
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna konuşmasında belediye olarak eğitime verdikleri öneme dikkat çekip bu alanda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verirken Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlhan Ege, Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 
Konuşmaların ardından Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı’na destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tura tarafından plaket takdim edildi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER