MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Dijital Akademi Programı’nda sertifikalar sahiplerini buldu 03.08.2022 tarihinde yayınlandı

MTSO ile Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Dijital Akademi Programı Sertifika Töreni’nde kursiyerler sertifikalarını aldı. Törende ayrıca Tırmıl Sanayi Sitesi’nde kurulan Tırmıl MERCEK iş birliği faaliyetlerine yönelik bir de protokol imzalandı. İmzayı MTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Büyükşehir Belediyesi adına ise Belediye Başkanı Vahap Seçer attı. 


Dijital Akademi Programı’nda sertifikalar sahiplerini buldu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, bir taraftan işsizliğin çözümüne katkı sunarken diğer taraftan iş dünyasının talep ettiği dijital yetkinliğe sahip personel ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan Dijital Akademi Programı kapsamındaki eğitimler sona erdi. Eğitime katılan ve başarı gösterip sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Törene MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, Meclis Üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Başkan Vekili Gülcan Kış, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve kursiyerler katıldı. Tören kapsamında MTSO ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar birlikte yürüttüğü çalışmalar ve bundan sonra yapılacak işbirlikleri hakkında bilgi verildi. Tırmıl Sanayi Sitesi’nde ‘Kendin Üret Kendin Tüket Atölyesi’ olarak tanımlanan Tırmıl MERCEK Projesi hakkında detaylı bilgi paylaşıldı. Sertifikaların sahiplerini bulması sonrası program, MTSO ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile son buldu. 

Kızıltan: “İş bulunması noktasında da destek vereceğiz”
Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesiyle birlikte bozulan usta – çırak ilişkisi ve beraberinde artan ara eleman ihtiyacına dikkat çekti. MTSO olarak bu açığı gidermek adına dijital yetkinliğe de sahip teknik eleman bulunabilmesi adına her fırsatta eğitim programları düzenlediklerini, projeler ürettiklerini, bu projelerde kentin diğer kurumlarıyla ortak hareket etmeye özen gösterdiklerini kaydeden Kızıltan, şunları söyledi: 
“Türkiye’nin şiddetle eğitimli insana ihtiyacı var. Biz de bu konuda elimizi taşın altına koyduk. Ama gel gelelim bizler yetiştirsek de sonrasında bu arkadaşların iş bulması kolay olmuyor. Bu kişiler iş bulmaları konusunda da desteklenmeli. Bu konuda bir yapı oluşturmalıyız. Bu düşünceyle planladığımız proje ile iş arayanlarla iş dünyasını bir araya getireceğiz.”

Seçer: “Sürdürülebilir projeler önemli”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de eğitimin ve kalifiye personelin önemine dikkat çekti. Eğitim ve işsizliğin yalnız Mersin değil, ülkenin sorunu olduğuna dikkat çekerek bu sorunu aşağı çekebilmek adına çeşitli projeler üretildiğini söyledi. 18-30 yaş arası 60 kişinin Dijital Akademi Programı’nda sertifika almaya hak kazandığını bildiren Seçer, “Belediye olarak gayemiz, yaptığımız tüm uygulamaların, projelerin kalıcı, istikrarlı ve sürdürülebilir olması. Sonuç alabilmemiz. Bu projede de emeği geçenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.  

Dijital Akademi Programı
İşsizliğe çözüm üretilmesi, iş dünyasının talep ettiği yetkin personel açığının giderilmesi adına Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde  Dijital Beceri Geliştirme Programı düzenlendi. Program kapsamında Mersin’de yaşayan 18-30 yaş arası 60 gence; girişimciler için finansal okur yazarlık eğitimi, dijital dönüşüm ve Facebook iş yönetim eğitimi, Cisco Network Eğitimi, Python eğitimi ile kariyer planlama eğitimi verildi. 

Tırmıl MERCEK 
Kendin üret, kendin tüket anlayışı ile çıkılan yolda MTSO ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği desteğinde Tırmıl Mercek Projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda Tırmıl Sanayi Sitesi’nde 3 bin 500 metrekare alanda çeşitli alanlarda kurslar verilerek kursları başarı ile tamamlayanların mesleki kazanımları belgelendirilecek. Eğitimler ilk etapta kaynak operatörlüğü, metal sac işleme operatörlüğü, makine bakım onarım operatörlüğü, tekstil makineleri operatörlüğü alanında başlayacak. Ardından kaporta tamircisi, oto elektrik tamircisi, mobilya üretim elemanı yetiştirilmesi hedefleniyor. Sektörlerin talebi doğrultusunda mesleki eğitim çeşitlendirilecek. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER