MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Deniz Varsa Hayat Var 12.06.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin’in sivil toplum kuruluşları, daha yaşanabilir bir Mersin hedefiyle deniz kirliliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kıyı temizliği etkinliği gerçekleştirdi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) da destek verdiği etkinlikle çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlandı. 


Deniz Varsa Hayat Var

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi işbirliğinde, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) ev sahipliğinde sahil bandında atık toplama etkinliği düzenlendi. “Deniz Varsa Hayat Var - Hep Birlikte Sahilimizi Temizliyoruz” sloganıyla planlanan etkinlik, çevre kirliliğine dikkat çekmek ve vatandaşları çevreye karşı daha duyarlı olmaları konusunda uyarmak amacıyla gerçekleştirildi. Etkinliğine, MTSO, MDTO, Mersin Uluslararası Limanı (MIP), Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Mersin Şubesi, TEMA Mersin İl Temsilciliği, Mersin Tenis Yelken ve Yüzme Kulübü ve TURMEPA Deniz Temiz Derneği de destek verdi. 
Etkinliğin açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihad Lokmanoğlu, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Fuad Budur ve Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu’nun yanı sıra vatandaşlar ile çeşitli okullardan öğrenciler de katıldı. Katılımcılar atıkları türlerine göre toplayıp, çöp poşetlerinde biriktirdi. Toplanan atıklar, önce sergilenip ardından geri dönüşüme kazandırılmak üzere ekiplere teslim edildi. Etkinlik kapsamında kurulan standlarda sahil, park ve ormanların temizliği hakkında bilgiler verildi. Çeşitli dans kulüpleri tarafından gösterilerin yapıldığı etkinlikte, kadın üreticiler el emeği ürünlerini de sergiledi. Yaklaşık bir saat süren etkinlikte 88 kg ile en fazla atığı toplayan “Planktonlar” grubuna plaket verildi. Toplamda ise 300 kg’dan fazla atık toplandı. 
Açılışta konuşan Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, etkinlikle çevreyi koruma konusunda farklındalık yaratarak sonraki nesillere temiz bir çevre bırakmak istediklerine dikkat çekti. Lokmanoğlu, “Etkinliğe ilk olarak MDTO ev sahipliği yaptı. Çalışmalar burada kalmayacak. Başka yerlerde başka kurumların ev sahipliğinde devam ettireceğiz” diye konuştu. 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, Mersin’in tarım, turizm ve sanayi bakımından zengin bir kent olması sebebiyle çevre hassasiyetinin öneminin büyük olduğunu vurguladı. Çevre bilincinin topluma yayılması gerektiğini belirten Seçer, gerçekleştirilen etkinliğin bu noktada fayda sağlayacağını kaydetti. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER