MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Dedikodu ve gerçek dışı ifadelerle iş camiaları rahatsız edilmemelidir… 26.09.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın TOBB ve Bakanlık nezdinde girişimde bulunarak Oda ve Borsa seçimlerini ertelettiğine yönelik iddialarını MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut sert bir dille kınadı. Bu tür söylemlerin Mersin iş dünyasına zarar verdiğine dikkat çeken Aşut, “Gerçek dışı iddialarla ülkemiz iş camiasını töhmet altında bırakarak itibarını zedeleyecek, hukuki ve vicdanı anlamda haksızlığa yol açacak maksatlı girişimlere karşı dikkatli olunmalı, bunlara itibar edilmemeli” dedi. 


Dedikodu ve gerçek dışı ifadelerle iş camiaları rahatsız edilmemelidir…

Aşut açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı tüm Odalarda ve Borsalarda 2017 Ekim Kasım aylarında yapılması planlanan seçimler, Bakanlar Kurulu Kararı ile 2018 Nisan ayına ertelenmiştir. 
Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararında, “Oda ve Borsaların, 2017 yılının Ekim ayında başlayıp Kasım ayında tamamlanması gereken organ seçimlerinin ertelenmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 19/9/2017 tarihli ve 28017702 Sayılı yazısı üzerine, 5174 sayılı Kanunun 81. Maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 21/9/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır" ifadelerine yer verilmiştir.
Hükümetimizin daha sağlıklı ve adil bir seçim sürecinin işletilmesi amacıyla alındığını belirttiği bu karar bir ilk değildir ve geçmişte de örneği vardır.
MTSO’nun ne resmi ne şifahi seçim erteleme talebi veya girişimi kesinlikle olmamıştır.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası seçim tarihi olarak 7 Ekim 2017 tarihini belirlemiş ve seçim sürecini başlatmıştır.
Buna rağmen bazı asılsız dedikodularla ve mesnetsiz söylentilerle, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın TOBB ve Bakanlık nezdinde girişimde bulunarak Oda ve Borsa seçimlerini ertelettiğine yönelik iddialar tamamen gerçek dışıdır ve Mersin iş dünyasına yapılan bir haksızlıktır.
Seçimlerin ileri bir tarihe ertelenmesinin Mersin genelinde kimseye artı veya eksi bir etkisi yoktur. Dolayısıyla Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın böyle bir talep veya girişimde bulunma ihtiyacı hiç olmamıştır. Bu yönde ne TOBB ne de Bakanlık düzeyinde resmi veya şifahi hiçbir görüşme veya başvurumuzun olmadığı da bu kurumlardan kolaylıkla teyit edilebilir.

“Devletimizin aldığı kararı herkes saygıyla karşılamalıdır”
Bizler demokrasiye ve milletin iradesine inanan kurumlar olarak, devletimizi ve milletimizi temsil eden hükümetimizin ekonomimizi korumayı amaçlayan her kararını saygıyla karşılar, destekler ve arkasında dururuz.
Hükümetimizin ve Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’nin seçimlerin ertelenmesiyle ilgili yaptığı açıklamalar son derece nettir. Mesele devletimizin birliği ve bütünlüğü ise, bağımsızlığımız ise, milli ekonomimizin korunması ise devletimizin aldığı bu kararı herkes saygıyla karşılamalıdır.
Gerçek dışı iddialarla ülkemiz iş camiasını töhmet altında bırakarak itibarını zedeleyecek, hukuki ve vicdanı anlamda haksızlığa yol açacak maksatlı girişimlere karşı dikkatli olunması, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini önemle vurgulamak istiyorum.”


 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER